Večer z gosti: alpinista Marija in Andrej Štremfelj, 5. 3. 2021

V petek, 5. marca zvečer, sem se pridružila Zoom-predavanju in prisluhnila zgodbi izkušenega alpinističnega zakonskega para. Ker mi je ta tema precej zanimiva, sem imela glede tega predavanje visoka pričakovanja – in nisem bila razočarana.

Marija in Andrej Štremfelj sta nam predstavila svojo življenjsko zgodbo, ki seveda vključuje veliko gorskih podvigov. Predstavila sta nam nekatere odprave, priprave nanje, bazne tabore, vzpone in kako sta to zmogla povezati s svojo družino. V spominu mi je najbolj ostal opis njune skupne odprave na Everest … Pokazala sta nam tudi fotografije nekaterih gora, ki sta jih obiskala, in lahko rečem le, da si zelo želim videti te prelepe kraje v živo. Ni pa zadevalo vse, kar sta povedala, zgolj fizične podvige; z nami sta delila duhovna spoznanja, do katerih sta se dokopala, ter postavila koščke Svetega pisma v življenje z gorami.

Njuna pripoved mi je bila zelo zanimiva in ju (pa še druge ljudi, ki gojijo enako strast do gora) občudujem zaradi vseh vrhov, ki sta jih dosegla, in da kljub nevarnostim nista izgubila svoje ljubezni do gora.

Favstina Krečič, 2. a

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.10