Večer z gosti: alpinista Marija in Andrej Štremfelj, 5. 3. 2021

V petek, 5. marca zvečer, sem se pridružila Zoom-predavanju in prisluhnila zgodbi izkušenega alpinističnega zakonskega para. Ker mi je ta tema precej zanimiva, sem imela glede tega predavanje visoka pričakovanja – in nisem bila razočarana.

Marija in Andrej Štremfelj sta nam predstavila svojo življenjsko zgodbo, ki seveda vključuje veliko gorskih podvigov. Predstavila sta nam nekatere odprave, priprave nanje, bazne tabore, vzpone in kako sta to zmogla povezati s svojo družino. V spominu mi je najbolj ostal opis njune skupne odprave na Everest … Pokazala sta nam tudi fotografije nekaterih gora, ki sta jih obiskala, in lahko rečem le, da si zelo želim videti te prelepe kraje v živo. Ni pa zadevalo vse, kar sta povedala, zgolj fizične podvige; z nami sta delila duhovna spoznanja, do katerih sta se dokopala, ter postavila koščke Svetega pisma v življenje z gorami.

Njuna pripoved mi je bila zelo zanimiva in ju (pa še druge ljudi, ki gojijo enako strast do gora) občudujem zaradi vseh vrhov, ki sta jih dosegla, in da kljub nevarnostim nista izgubila svoje ljubezni do gora.

Favstina Krečič, 2. a

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Zimske počitnice

Od ponedeljka, 19. februarja, do petka, 23. februarja, bodo zimske počitnice. V tem času bo šola zaprta.

Govorilne ure v februarju

V torek, 27. februarja, bodo od 17.00 dalje govorilne ure – prijavite se lahko v tajništvu.

Ogled predstave Zaprta vrata

V ponedeljek, 11. marca, si bodo dijaki ŠGV v Gledališču Koper ob 20.00 ogledali predstavo Zaprta vrata.