Krožki

Mešani mladinski pevski zbor

Pevci in pevke se zbirajo na rednih tedenskih vajah in se učijo skladb domačih in tujih avtorjev. Šolski zbor sodeluje na šolskih prireditvah ter na drugih nastopih in revijah.
Zborovodja: Jani Klančič, prof.

Pod vodstvom Mete Praček Prašnikar je šolski zbor posnel nekaj skladb.
Hallelujah (pevske vaje na daljavo, junij 2021)
What A Wonderful World (pevske vaje na daljavo, maj 2020)
Oddaja o izvedbi Kantate Slovenski božič (izvajana premierno v decembru 2019)
I sing because I’m happy (regijsko tekmovanje junij 2019)

Športni krožek

Šolski program že sam ponuja veliko športnega udejstvovanja in sodelovanja na raznih športih srečanjih. V popoldanskem času poteka dodatno še odbojka in nogomet za fante in dekleta ter vadba v fitnesu z namenom rekreacije ter udeležbe šolske ekipe na področnih tekmovanjih. Dekleta tekmujejo tudi v ligi ŠportKat v odbojki.
Mentorji: Daniel Sušnik, prof., Suzana Kugonič, prof. in Erik Simonič, prof.

Novinarski krožek

Novinarski krožek spremlja šolsko dogajanje in dogodke v dijaškem domu ter tudi dogodke izven šole, ki se jih udeležijo naši dijaki. Dijaki, ki so aktivni pri novinarskem krožku, oblikujejo prispevke za šolski časopis Iskre in šolsko spletno stran.
Mentorica: Tatjana Božič, prof.

Likovni krožek

Likovni in oblikovalski talenti se kalijo znotraj krožka, kjer glede rišemo in ustvarjamo. Občasno pripravljamo scenografije za šolske prireditve. Krožek poteka enkrat tedensko.
Mentorica: Polona Ličen, oblikovalka

Glasbeni abonma klasične glasbe

Ljubiteljice in ljubitelji klasične glasbe imamo možnost enkrat mesečno večer preživeti z glasbenicami in glasbeniki iz vsega sveta in iz domačih glasbenih zasedb. Letno obiščemo osem koncertov. Kulturni dom Nova Gorica nam je leta 2022 podelil pohvalo za zvestobo programu, ki ga vsako leto organizirajo.
Mentorica: Polona Strnad, prof.

Priprave na tekmovanja

Izzivi so nam tako športna kot tekmovanja iz naravoslovnih in družboslovnih predmetov. Mnogi dijaki dosegamo najvišja mesta na državni in mednarodni ravni. Za posamezna tekmovanja profesorji razpišejo priprave, ki jih lahko dijaki koristimo in običajno potekajo v glavnem odmoru.
Mentorji so profesorji šolskih predmetov.

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Podelitev spričeval

V petek, 21. junija, se bodo dijaki ob 16.00 zbrali v svojih matičnih učilnicah, kjer jim bodo razredniki podelili spričevala 

Dan mladih 2024

V petek, 21. junija, se bomo v dopoldanskem času udeležili Dneva mladih, ki bo potekal v Ajdovščini.

Zaključna prireditev

Dijake, zaposlene, starše in vse prijatelje naše šole v petek, 21. junija, ob 17.00 prijazno vabimo v šolsko telovadnico na 

Poletne iskrice

Dijaški dom Škofijske gimnazije Vipava organizira izkustveno doživljajske dneve za učence od 7. do 9. razreda osnovne šole in sicer 

Izpitno obdobje

V času od četrtka, 27. junija, do torka, 2. julija, bo potekalo izpitno obdobje: dijaki lahko v tem času opravljate