Dejavnosti za učence OŠ

Pridi in poglej, kako je pri nas!

DIJAK ZA EN DAN

Šolska vrata odpiramo vsem učencem 9. razreda, ki bi želeli od blizu spoznati, kako poteka šolski pouk in kaj vse se še dogaja na šoli. Vabimo vas, da se nam pridružite in postanete dijak za en dan.

Kandidati se prijavite pomočnici ravnatelja Urški Doblehar (pomocnik.ravnatelja@sgv.si).


JESENSKE DELAVNICE

Šolski predmeti so lahko tudi zelo zanimivi in zabavni, izkustveni in sodelovalni. Prav na takšen način organiziramo v času jesenskih počitnic eno dopoldne delavnic za učence višjih razredov osnovnih šol. Delavnice so tudi lepa priložnost za druženje in medsebojno spoznavanje.


NOČ V DIJAŠKEM DOMU

Dan pred Dnevom odprtih vrat (sobota v mesecu decembru) imajo dijaki 9. razreda možnost bivanja v dijaškem domu, kjer spoznajo življenje v domu, prisotni so na skupnih aktivnostih ter se lahko z dijaki in vzgojitelji prosto pogovorijo. Po prespani noči gredo skupaj drugi dan na šolo na Dan odprtih vrat. 

Utrip Noči v dijaškem domu 2023 si lahko ogledate na:


DAN ODPRTIH VRAT

Ena od decembrskih sobot na stežaj odpira vrata gimnazije in dijaškega doma učencem, staršem, prijateljem naše gimnazije. Obiskovalci se lahko pridružijo vrvežu dijakov, profesorjev in vzgojiteljev, ki predstavljajo dogajanje na šoli in v dijaškem domu, obiščejo pouk in dijaški dom ter v sproščenem klepetu ob dobrotah začutijo utrip ŠGV.


INFORMATIVNI DAN

Vsako leto v mesecu februarju vse srednje šole organiziramo srečanje, na katerem predstavimo osnovne informacije glede šolanja, predmetov, dejavnosti, možen je tudi ogled šole in dijaškega doma. V letošnjem šolskem letu bomo informacije delili v petek, 16. in soboto, 17. 2. 2024.


POLETNE ISKRICE

Poletni program pripravljajo sodelavci dijaškega doma za učence od 7. do 9. razreda OŠ. Učenci pridobijo prijetno izkušnjo sobivanja, iger, delavnic, ustvarjalnosti, duhovnosti ter odkrivanja prelepe Vipave in okolice. Vabljeni, da se nam pridružite od 26. do 28. 6. 2024. Prijavnica: httpss://1ka.arnes.si/poletneiskrice ali

Prihajajoči dogodki

Delavnica o EU

V sredo, 17. aprila, bomo aktivni v okviru EU tedna mladih. Na šoli bo Mladinski svet Ajdovščina v sodelovanju z 

Literarni natečaj

V četrtek, 18. aprila, se bomo udeležili literarnega natečaja, ki poteka pod geslom “Bodi pisatelj/pisateljica” – srečanje bo v Pionirskem 

Oddaja maturitetnih nalog

V četrtek, 18. aprila, je rok za oddajo maturitetnih seminarskih nalog.

Čebelarstvo

V petek, 19. aprila, bodo dijaki 1. letnika v okviru pouka biologije in v sodelovanju z ROD Ajdovščina spoznavali svet 

Dan zemlje

V petek, 19. aprila, bodo dijaki 1. letnika v ovkiru pouka biologije obeležili Dan zemlje.