Jedilnik

Šolska malica se pripravlja po jedilniku, ki se vrsti na pet tednov. Dnevni menu je enoten za vse dijake, upoštevane so medicinske diete.

JEDILNIK za 2023/24

PRVI TEDEN

Ponedeljekjota, hrenovka, sadje
Torektestenine (1-pšenica, 3) z bolonjsko omako (1-pšenica), sezonska solata
Sredazelenjavna juha (1-pšenica, 3, 9), sladki cmoki (1-pšenica, 3, 7)
Četrtekzrezek v omaki (1-pšenica), riž z zelenjavo (7), sadje
Petekocvrt file osliča (1-pšenica, 3, 4), špinača v prikuhi (1-pšenica, 7), sadje

DRUGI TEDEN

Ponedeljekburek (1-pšenica, 3, 6, 7, 11), jogurt
Torekgoveji golaž (1-pšenica, 7, 9), koruzna polenta z ajdo (7), sadje
Sredapečen piščanec, pire krompir (7), sezonska solata
Četrtekdunajski zrezek (1-pšenica, 3), zelenjava z maslom (7), sadje
Petekješprenj (1-ječmenj, 9), namaz, sadje

TRETJI TEDEN

Ponedeljekpečenice, krompir, sezonska solata
Torekhamburger, sezonska solata
Sredaobara (1-pšenica, 3, 7, 9), temni rogljiček z marmelado
Četrtekpiščančji zrezek v smetanovi omaki (1-pšenica, 7), vlivanci (1-pšenica, 3, 7), sadje
Peteknjoki (1-pšenica, 3, 7) s sirovo omako (1-pšenica, 7), sadje

ČETRTI TEDEN

Ponedeljekzelenjavna mineštra (1-pšenica, 9), narezek (6, 7), sadje
Torekzrezek v gobovi omaki (1-pšenica, 7), polnozrnat kuskus (7), sezonska solata
Sredaprata v omaki (1-pšenica), mlinci (1-pšenica, 3, 7), sadje
Četrtekgoveja juha (1-pšenica, 3, 9), kebab z zelenjavo, sadje
Petekpolnozrnate testenine (1-pšenica, 3) s tunino omako (1-pšenica, 4), sadje

PETI TEDEN

Ponedeljektortelini (1-pšenica, 3, 7) z bolonjsko omako (1-pšenica, 9), sadje
Torekgoveji trakci v omaki (1-pšenica, 9), riž (7), sezonska solata
Sredazelenjavno mesna enolončnica (1-pšenica, 3, 9), jabolčni/skutin zavitek (1-pšenica, 3, 7)
Četrtekzrezek v omaki (1-pšenica), krompir (7), sadje
Petekfižolovka (1-pšenica, 3, 7, 9), sirova pica (1-pšenica, 7), sadje

Vsebuje alergene: 1-žita, ki vsebujejo gluten, 2-raki in proizvodi iz njih, 3-jajca in proizvodi iz njih, 4-ribe in proizvodi iz njih, 5-arašidi in proizvodi iz njih, 6-zrnje soje in proizvodi iz njega, 7-mleko in mlečni proizvodi, ki vsebujejo laktozo, 8-oreški in proizvodi iz njih, 9-listna zelena in proizvodi iz nje, 10-gorčično seme in proizvodi iz njega, 11-sezamovo seme in proizvodi iz njega, 12-žveplov dioksid in sulfiti, 13-volčji bob in proizvodi iz njega, 14-mehkužci in proizvodi iz njih.

Za različne vrste kruha, peciva, pice, burek, so alergeni pod jedilnikom. Živila, ki jih postrežemo pakirana, imajo alergene označene na embalaži. V primeru, da nam dobavitelji ne morejo zagotoviti določenih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

Prihajajoči dogodki

SIESC

Med sredo, 24. julijem, in torkom, 30. julijem, bo na šoli in v dijaškem domu potekal 68. mednarodni kongres SIESC.

Zaprtje šole v času počitnic

V času od petka, 26. julija, do nedelje, 18. avgusta, bo šola zaprta.

Teambuilding

V ponedeljek, 19. avgusta, bo za zaposlene na ŠGV organiziran teambuilding.

Izpitno obdobje

V času od torka, 20. avgusta, do torka, 27. avgusta, bo potekalo izpitno obdobje. Prijavite se v tajništvu šole.

Izobraževanje

V četrtek, 22. avgusta, bo za zaposlene na ŠGV organizirano izobraževanje.