Jedilnik

Šolska malica se pripravlja po jedilniku, ki se vrsti na pet tednov. Dnevni menu je enoten za vse dijake, upoštevane so medicinske diete.

JEDILNIK za 2023/24

PRVI TEDEN

Ponedeljekjota, hrenovka, sadje
Torektestenine (1-pšenica, 3) z bolonjsko omako (1-pšenica), sezonska solata
Sredazelenjavna juha (1-pšenica, 3, 9), sladki cmoki (1-pšenica, 3, 7)
Četrtekzrezek v omaki (1-pšenica), riž z zelenjavo (7), sadje
Petekocvrt file osliča (1-pšenica, 3, 4), špinača v prikuhi (1-pšenica, 7), sadje

DRUGI TEDEN

Ponedeljekburek (1-pšenica, 3, 6, 7, 11), jogurt
Torekgoveji golaž (1-pšenica, 7, 9), koruzna polenta z ajdo (7), sadje
Sredapečen piščanec, pire krompir (7), sezonska solata
Četrtekdunajski zrezek (1-pšenica, 3), zelenjava z maslom (7), sadje
Petekješprenj (1-ječmenj, 9), namaz, sadje

TRETJI TEDEN

Ponedeljekpečenice, krompir, sezonska solata
Torekhamburger, sezonska solata
Sredaobara (1-pšenica, 3, 7, 9), temni rogljiček z marmelado
Četrtekpiščančji zrezek v smetanovi omaki (1-pšenica, 7), vlivanci (1-pšenica, 3, 7), sadje
Peteknjoki (1-pšenica, 3, 7) s sirovo omako (1-pšenica, 7), sadje

ČETRTI TEDEN

Ponedeljekzelenjavna mineštra (1-pšenica, 9), narezek (6, 7), sadje
Torekzrezek v gobovi omaki (1-pšenica, 7), polnozrnat kuskus (7), sezonska solata
Sredaprata v omaki (1-pšenica), mlinci (1-pšenica, 3, 7), sadje
Četrtekgoveja juha (1-pšenica, 3, 9), kebab z zelenjavo, sadje
Petekpolnozrnate testenine (1-pšenica, 3) s tunino omako (1-pšenica, 4), sadje

PETI TEDEN

Ponedeljektortelini (1-pšenica, 3, 7) z bolonjsko omako (1-pšenica, 9), sadje
Torekgoveji trakci v omaki (1-pšenica, 9), riž (7), sezonska solata
Sredazelenjavno mesna enolončnica (1-pšenica, 3, 9), jabolčni/skutin zavitek (1-pšenica, 3, 7)
Četrtekzrezek v omaki (1-pšenica), krompir (7), sadje
Petekfižolovka (1-pšenica, 3, 7, 9), sirova pica (1-pšenica, 7), sadje

Vsebuje alergene: 1-žita, ki vsebujejo gluten, 2-raki in proizvodi iz njih, 3-jajca in proizvodi iz njih, 4-ribe in proizvodi iz njih, 5-arašidi in proizvodi iz njih, 6-zrnje soje in proizvodi iz njega, 7-mleko in mlečni proizvodi, ki vsebujejo laktozo, 8-oreški in proizvodi iz njih, 9-listna zelena in proizvodi iz nje, 10-gorčično seme in proizvodi iz njega, 11-sezamovo seme in proizvodi iz njega, 12-žveplov dioksid in sulfiti, 13-volčji bob in proizvodi iz njega, 14-mehkužci in proizvodi iz njih.

Za različne vrste kruha, peciva, pice, burek, so alergeni pod jedilnikom. Živila, ki jih postrežemo pakirana, imajo alergene označene na embalaži. V primeru, da nam dobavitelji ne morejo zagotoviti določenih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.30