Zakaj na ŠGV

Ob misli na ŠGV je prva beseda, ki mi pade na pamet, povezanost. Tu sem ustvarila lepe spomine in spoznala čudovite ljudi. Najbolj so mi bili všeč odmori v telovadnici, ko smo skupaj s sošolci, pa tudi z mlajšimi in starejšimi igrali košarko in odbojko ter se tudi tako povezovali med seboj. Če bi se morala še enkrat vpisati na srednjo šolo, bi znova in znova izbrala ŠGV. (Sara)

……

……

Moji najlepši spomini na gimnazijska leta v Vipavi so prav zagotovo duhovni vikendi. Vrhunska večerja, ki nam jo je samoiniciativno pripravil profesor Slavko Rebec in nas ta čas pustil, da smo otroško uživali v igri buldogov, pa oktobrsko kopanje v Strunjanu, kjer smo profesorju Toplikarju porušili načrte, ker nas kar ni bilo iz vode. Kljub vsemu pa je treba priznati, da so bile najboljša stvar naše zamislice in mnogoteri poskusi, kako prižgati zaklenjen računalnik. Res nam je bilo v izziv 🙂 (Monika)

……

Za ŠGV sem se odločila zaradi vrednot, ki jih zastopa ta šola, in zaradi dobrega profesorskega kadra, ki z dijaki vzpostavi pristen odnos. Ker smo majhna šola, se profesorji zelo trudijo, da bi svoje dijake dobro poznali in jim ponudijo pomoč, če je potrebno. Veliko mi pomenijo tudi prijatelji, ki sem jih našla tukaj. (Daša)

…..

V spominu so mi najbolj ostala prijateljstva, ki so bila ustvarjena v mojih gimnazijskih letih. Odnose smo imeli priložnost krepiti tudi vsako leto na duhovnih vikendih, kjer smo se vedno še bolj zbližali. Z ljudmi, ki sem jih spoznala tekom šolanja, še vedno ostajamo prijatelji. (Meta)

…..

4 leta, ki sem jih preživela na Škofijski gimnaziji Vipava, mi bodo za vedno ostala v najlepšem spominu zaradi vseh dogodivščin na duhovnih vikendih in ekskurzijah, presmejanih odmorov ter pouka in udejstvovanja v najrazličnejših krožkih. Najbolj pa sem hvaležna za odnose, tako med samimi dijaki kot med zaposlenimi in dijaki, ki so bili spoštljivi, podporni, pristni in dobronamerni … in iz teh so se razvila dolgoletna prava prijateljstva. (Maja)

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Govorilne ure v februarju

V torek, 27. februarja, bodo od 17.00 dalje govorilne ure – prijavite se lahko v tajništvu.

Tekmovanje iz kemije

V ponedeljek, 4. marca, bo potekalo šolsko tekmovanje iz kemije.

Glasbeni abonma

V ponedeljek, 4. marca, se bodo dijaki udeležili glasbenega abonmaja v Kulturnem domu Nova Gorica.

Predmaturitetni esej

V torek, 5. marca, se bodo dijaki 4. letnika preizkusili v predmaturitetnem eseju.

Športno srečanje

V četrtek, 7. marca, bo potekalo športno srečanje katoliških gimnazij Slovenije.