Ko smo v torek, 21. maja, nič hudega sluteči prišli v šolo, so nas na vratih garderobe najprej pričakali trije uradni razglasi, očitno izdani s strani ravnatelja. Oznanjali so prepoved poljubljanja in držanja za roke v šolskih prostorih, uvedbo škofijskega vrta za potrebe škofije ter uvedbo več molitve na šoli. Šokirani od strogih novih ukrepov smo se odpravili proti razredu, a doživeli smo nov šok. Učilnice so nas pričakale razmetane, po hodnikih so brez reda ležali stoli. Vladal je vsesplošni kaos.
Seveda pa se ni zgodilo nič hudega, le maturanti so nam malo zagodli v slovo. Zaključili so namreč s poukom, čaka jih le še matura.
Preden pa so odšli domov, dolgim uram učenja naproti, so poskrbeli še za predajo ključa naslednikom. Dijaki oddelkov tretjega letnika so se med seboj pomerili v petju, plesu in hitrem razmišljanju. Kot najboljši so se izkazali dijaki 3. A, ki so postali varuhi ključa za naslednje šolsko leto.
Maturantje so tik pred odhodom še simbolično zažgali »cvek«, najbolj nezaželeno in včasih prepogosto oceno. Vsem maturantom želimo uspešno opravljeno maturo in srečno v življenju!

Domen Medvešček, 2. a