Izjemni dosežki na državnih tekmovanjih 2016/17

Državno tekmovanje v poznavanju flore
Zlato priznanje sta dosegli Katja Adamič in Monika Krapež iz 3.c.

Na državnem srečanju mladih raziskovalcev sta Tjaša Valič in Martna Lokar osvojili zlato priznanje 1 (podeli se dvez lati priznanji) za nalogo: Kombinatorična igra Catalanovih števil.

Na državnem tekmovanju iz kemije so dosegli štiri zlata priznanja, in sicer Jurij Grohar, 1b (tretji v državi), Martina Lokar, 4A   (četrta v državi), Tjaša Valič, 4A (druga v državi)   in Aljaž Bratina, 4.a. Srebrnih priznanj je bilo pet in sicer so jih osvojili: Matej Kompara, 1a, Eva Brumat, 2c, Damjan Medvešček, 2c,  Blaž Kosmač, 4b in Katarina Pegan, 4b.

Na državnem tekmovanju iz matematike je bila Martina Lokar, 4.a druga v državi in prejela zlato priznanje. Zlato priznanje je prejel tudi Patrik Mikuž, 3.a. Srebrna priznanja so osvojili: Matej Kompara, 1.a, Eva Brumat, 2.c, Terezija Krečič, 2.b,  Rok Jurinčič, 3.c, Katarina Pegan, 4.b in Aljaž Bratina, 4.a.

Na državnem tekmovanju iz  italijanščine je na  višji ravni Nika Glavina iz 3. B postala državna prvakinja in prejela zlato priznanje. Na  tekmovanju na osnovni ravni pa je Tea Kocman iz 3. b. osvojila 3. mesto v državi.

Na državnem tekmovanju iz latinščine je bila Vesna Bregar druga, Katja Adamič tretja, Erik Mrevlje peti in Sara Stopar deseta. Dobitniki priznanj še niso določeni.

Na državnem tekmovanju za Cankarjevo priznanje je zlato priznanje dosegel Aleks Birsa Jogan, 3b (sedmo mesto), srebrni pa Tinkara Božič, 2.a in Ema Batagelj, 1,c.

Na državnem tekmovanju iz geografije (7. aprila) so vsi udeleženci prejeli zlata priznanja: Blaž Kosmač iz 4.b, Jurij Grohar iz 1.b ter Jure Ferletič iz 3.a.

Na državnem tekmovanju iz zgodovine (1. aprila) je srebrno priznanje prejel Patrik Mikuž iz 3.a

Na državnem tekmovanju iz finančne matematike in statistike (31. marca) so srebrno priznanje prejeli: Martina Lokar in Tjaša Valič iz 4.b ter Matej Pregeljc, Katarina Pegan in Janja Kobal iz 4.b.

Državno tekmovanje za proteusovo nagrado

Zlato priznanje je prejela Lucija Daolio, 1.b (četrta med prvimi letniki), srebrno pa Matevž Boštjančič, 2.b, Rok Jurinčič, 3.c in Katarina Pegan, 4.b.

Državno tekmovanje iz razvedrilne matematike

Zlato priznanje sta dosegli  Martina Lokar, 4.a (2 mesto in 2 nagrada) ter Tjasa Valic, 4.a (5 mesto in 3 nagrada), srebrni pa so bili Matej Kompara (1.a), Maja Križnič, 3.B in Katarina Pegan, 4.b).

 Državno tekmovanje v poznavanju sladkorne bolezni

Zlato priznanje je dosegla Polona Ušaj, 3. b, srebrni pa Hana Kravos, 4. b in Lenart Žežlina, 3. a.

Državno tekmovanje iz logike

Zlato priznanje so osvojili: Maja Kobal (2. a), Aljaž Bratina (4. a), ki je državni prvak in Tjaša Valič (4. a), ki je tretja v državi. Srebrni so bili: Matej Kompara (1. a), Jurij Grohar (1. b), Martina Lokar (4. a) in Katarina Pegan (4. b). Uspeh je dopolnil Matic Fučka, naš lanski maturant, ki je med študenti osvojil zlato priznanje.

Državno ekipno tekmovanje v atletiki 6. oktobra 2016 v Ljubljani

Dijaki so na področnem ekipnem tekmovanju 23. septembra 2016 zasedli drugo mesto, dijakinje pa prvo mesto in se uvrstile na državno tekmovanje. Tam so zasedle 11. mesto.

Lanski zmagovalci državnega srečanja v raziskovanju matematike Sara Maraž, Tjaš Božič in Miha Torkar  so se z raziskovalno nalogo iz matematike ORIGAMIKA: Matematično raziskovanje enakostraničnega trikotnika s prepogibanjem papirja  uvrstili na Evropsko srečanje mladih znanstvenikov EUCYS, ki bo od 22. do 27. septembra 2017 v Estoniji (Tallin).

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.30 

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.