V fokusu

 

Škofijci pojemo, športamo, tekmujemo, potujemo.

Pevski zbor. Radi pojemo in poskrbimo da dobro zapojemo. Na vajah enkrat tedensko nas vodi in naše tone pili dirigentka Meta Praček. Ob letošnjem božiču smo skupaj z našimi solisti izvedli mjuzikal Slovenski božič. Imamo tudi nekaj dosežkov. Na državnem tekmovanju mladinskih pevskih zborov smo marca 2018 dosegli srebrno plaketo. Z dobrim delom pa smo si maja 2019 prislužili zlato priznanje na regijskem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov. V zboru poje mamo manj kot četrtina vseh dijakov in dijakinj.

Šport. Zdrav duh in izklesano telo. To si želi vsak dijak. Nekateri v šolskem fitnesu ali v krožku. Vsi pri športni vzgoji v svetli telovadnici ali na zunanjem igrišču. Najbolj bučno na medrazrednih tekmovanjih v glavnem odmoru. Rezultat je tudi redna udeležba med 12 šolami na državnem atletskem tekmovanju.

Tekmovanja. Izzivi so nam tekmovanja iz naravoslovnih in družboslovnih predmetov in nekateri med nami redno dosegajo najvišja mesta na državni ravni. Z raziskovalnimi nalogami smo se predstavljali že na mednarodnih srečanjih in olimpijadah. V zadnji letih smo se uvrstili tudi med šole ambasadorke Evropskega parlamenta in preko debatnih tekmovanj na potovanje v Strasbourg.

Izmenjave. Tuji jeziki, pogovori z vrstniki iz drugih evropskih držav, letalske karte, doživetja na poti, raziskovanja mest, nove tematike in še mnogo. Vse to sestavlja izkušnjo izmenjav, ki se jih udeležijo dijaki v raznih državah. Lani in letos so to: Italija, Portugalska, Hrvaška, Nemčija, Latvija, Francija, Španija in še kaj.

Ekskurzije. Skozi štiri leta imamo zanimiv program večdnevnih razrednih ekskurzij (Budimpešta, Rim, Dunaj, Pariz).

Prihajajoči dogodki

Čebelarstvo

V petek, 19. aprila, bodo dijaki 1. letnika v okviru pouka biologije in v sodelovanju z ROD Ajdovščina spoznavali svet 

Dan zemlje

V petek, 19. aprila, bodo dijaki 1. letnika v ovkiru pouka biologije obeležili Dan zemlje.

Dan odprtih vrat v vojašnici

V petek, 19. aprila, se bo 3. a razred udeležil dneva odprtih vrat v vojašnici Janka Premrla Vojka v Vipavi.

Državno tekmovanje v matematiki

V soboto, 20. aprila, bo potekalo državno tekmovanje v matematiki.

Govorilne ure v aprilu

Govorilne starše za dijake ŠGV bodo v ponedeljek, 22. aprila od 17.15 dalje – prijavite se lahko v tajništvu šole.