V fokusu

Pevski zbor. Radi pojemo in poskrbimo da dobro zapojemo. Na vajah enkrat tedensko nas vodi in naše tone pili dirigentka Meta Praček. Imamo kar nekaj dosežkov iz regijskih in državnih tekmovanj.  Zbor sestavlja približno 50 pevk in pevcev.

Šport. Zdrav duh in izklesano telo. To si želi vsak dijak. Nekateri v šolskem fitnesu ali v krožku. Vsi pri športni vzgoji v svetli telovadnici ali na zunanjem igrišču. Najbolj bučno na medrazrednih tekmovanjih v glavnem odmoru. Rezultat je tudi redna udeležba med 12 šolami na državnem atletskem tekmovanju.

Tekmovanja. Izzivi so nam tekmovanja iz naravoslovnih in družboslovnih predmetov in nekateri med nami redno dosegajo najvišja mesta na državni ravni. Z raziskovalnimi nalogami smo se predstavljali že na mednarodnih srečanjih in olimpijadah. V zadnji letih smo se uvrstili tudi med šole ambasadorke Evropskega parlamenta in preko debatnih tekmovanj na potovanje v Strasbourg.

Izmenjave. Tuji jeziki, pogovori z vrstniki iz drugih evropskih držav, letalske karte, doživetja na poti, raziskovanja mest, nove tematike in še mnogo. Vse to sestavlja izkušnjo izmenjav, ki se jih udeležijo dijaki v raznih državah. V zadnjih letih so to: Španija, Grčija, Portugalska, Hrvaška, Nemčija, Latvija, Francija in še kaj.

Ekskurzije. Skozi štiri leta imamo zanimiv program večdnevnih razrednih ekskurzij (Budimpešta, Rim, Dunaj, Pariz).

Prihajajoči dogodki

Teden molitve

V tednu od 14. do 21. aprila tudi na ŠGV molimo za nove duhovne poklice – akcija poteka pod geslom 

Glasbeni abonma

V ponedeljek, 15. aprila, se bodo dijaki v Kulturnem domu Nova Gorica udeležili glasbenega abonmaja.

Dan zemlje

V petek, 19. aprila, bodo dijaki 1. letnika v ovkiru pouka biologije obeležili Dan zemlje.

Čebelarstvo

V petek, 19. aprila, bodo dijaki 1. letnika v okviru pouka biologije in v sodelovanju z ROD Ajdovščina spoznavali svet 

Govorilne ure v aprilu

Govorilne starše za dijake ŠGV bodo v ponedeljek, 22. aprila od 17.15 dalje – prijavite se lahko v tajništvu šole.