V fokusu

Pevski zbor. Radi pojemo in poskrbimo da dobro zapojemo. Na vajah enkrat tedensko nas vodi in naše tone pili dirigentka Meta Praček. Imamo kar nekaj dosežkov iz regijskih in državnih tekmovanj.  Zbor sestavlja približno 50 pevk in pevcev.

Šport. Zdrav duh in izklesano telo. To si želi vsak dijak. Nekateri v šolskem fitnesu ali v krožku. Vsi pri športni vzgoji v svetli telovadnici ali na zunanjem igrišču. Najbolj bučno na medrazrednih tekmovanjih v glavnem odmoru. Rezultat je tudi redna udeležba med 12 šolami na državnem atletskem tekmovanju.

Tekmovanja. Izzivi so nam tekmovanja iz naravoslovnih in družboslovnih predmetov in nekateri med nami redno dosegajo najvišja mesta na državni ravni. Z raziskovalnimi nalogami smo se predstavljali že na mednarodnih srečanjih in olimpijadah. V zadnji letih smo se uvrstili tudi med šole ambasadorke Evropskega parlamenta in preko debatnih tekmovanj na potovanje v Strasbourg.

Izmenjave. Tuji jeziki, pogovori z vrstniki iz drugih evropskih držav, letalske karte, doživetja na poti, raziskovanja mest, nove tematike in še mnogo. Vse to sestavlja izkušnjo izmenjav, ki se jih udeležijo dijaki v raznih državah. V zadnjih letih so to: Španija, Grčija, Portugalska, Hrvaška, Nemčija, Latvija, Francija in še kaj.

Ekskurzije. Skozi štiri leta imamo zanimiv program večdnevnih razrednih ekskurzij (Budimpešta, Rim, Dunaj, Pariz).

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.10