Uvodna šolska maša s škofom Jurijem Bizjakom, 3. 9. 2021

Že drugo leto zapored smo uvodno mašo ob pričetku šolskega leta darovali v šolskem parku. Prijetno dopoldne v naravi so zaznamovali molitev, sproščeno vzdušje in pesem, za katero je poskrbela skupina naših glasbeno nadarjenih dijakov.

Pridružil se nam je gospod škof Jurij Bizjak in nas spodubudil ter blagoslovil. V svoji pridigi nas je spomnil na pomembnost starega, ki je temelj za vse novosti v življenju. Kot osebe se lahko gradimo le tako, da staro cenimo in spoštujemo, novo pa vidimo in sprejemamo – čim bolj uravnoteženo. Tudi če je bila preteklost težka, se ne smemo nikoli ustaviti in zakrkniti, temveč moramo svojo modrost črpati ravno iz že pridobljenih iskušenj. Najpomembneje je, da se vedno premikamo naprej, da ne obupamo nad sabo in svojimi sanjami, pač pa se zanje potrudimo kljub vsem preprekam in svojim napakam.

V naglici življenja pa ne smemo nikoli pozabiti nase, na molitev, premišljevanje in na svoj notranji svet, saj je mir v naši duši najdragocenejši.

                                                                                                                       Laura Birsa Jogan, Anamarija Tratnik

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.30 

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.