Tekmovanje v poznavanju števila »PI«

Število pi (3,14) zagotovo vsi poznamo, vsaj iz pouka matematike. 14. 3. je tako postal kar dan števila pi. Tudi na Škofijski gimnaziji smo ga tega dne primerno obeležili, in sicer s tekmovanjem v pomnjenju njegovih decimalk. Pobudo za to je dal g. Alojz Grahor, organizacijo pa je prevzela dijaška skupnost ob pomoči profesorjev matematike.

Dogodek je bil seveda namenjen bolj druženju in predstavitvi talentov iz tega področja. Slovenskemu rekordu (letos 3333 decimalk) se žal nismo približali, so se pa vsi tekmovalci dobro odrezali. S kar 600 decimalkami je zmagala Laura Praček iz tretjega letnika. Opogumila sta se tudi dva dijaka iz prvega letnika, in sicer Uroš Tozan s 205 decimalkami in Matic Kravos s 150 decimalkami. Izkazali sta se tudi Hana Valič s 314 in Mihaela Poljšak z 208 decimalkami. Na koncu je predsednik DS Matej Kompara podelil še simbolične nagrade – Rubikove kocke. Morda pa je to namig, da se nam obeta še eno tekmovanje, in sicer v sestavljanju Rubikove kocke …?

Čestitamo vsem tekmovalcem tudi za trud in za udeležbo!

P. S.: Ker organizatorji niso predvideli tako visokega števila poznavanja decimalk, so bili presenečeni, ko je Laura nadaljevala prek številke 600 – njeno dejansko poznavanje števila decimalk so zato preverili naknadno. Zaokrožila jo je na 900!

Luka Štrukelj, 1. b

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Zimske počitnice

Od ponedeljka, 19. februarja, do petka, 23. februarja, bodo zimske počitnice. V tem času bo šola zaprta.

Govorilne ure v februarju

V torek, 27. februarja, bodo od 17.00 dalje govorilne ure – prijavite se lahko v tajništvu.

Ogled predstave Zaprta vrata

V ponedeljek, 11. marca, si bodo dijaki ŠGV v Gledališču Koper ob 20.00 ogledali predstavo Zaprta vrata.