Teden mladih na naši šoli

 V tednu od 10. do 16. septembra se po celem svetu praznuje teden mladih, ki smo ga letos obeležili tudi na naši šoli.

Tako smo se že navsezgodaj zjutraj, ob začetku pouka, v dan podali z mislijo, ki nas je spodbudila k razmišljanju o vedno aktualnih temah – na primer: kdo smo, kaj drugim pomenimo, edina stvar, ki nam je ni treba plačati je – ljubezen. Proti koncu tedna smo se Bogu še zahvalili za vse stvari, ki so nam pomembne in zaključili s skupno molitvijo.

Pri razrednih urah smo razmišljali o pomembnih osebnih vrednotah, lastnem značaju ter s pomočjo izbranih besed vsaki črki v besedi MLADI dali nek pomen.

V četrtek so nam dijakinje, ki so se v začetku avgusta udeležile svetovnega dneva mladih (ta je dejansko trajal ves teden) v Lizboni, predstavile, kako je sploh prišlo do odločitve, da se te prireditve udeležijo, ter kako je vse skupaj potekalo. Nekatere so se srečanja udeležile v okviru domačih ustanov, druge pa pod okriljem naše šole. V Lizboni so se zjutraj udeležile slovenskih katehez, popoldne pa si ogledovale mesto ali obiskale razne delavnice. Srečanja se je udeležil tudi papež, ki jih je nagovoril k življenju iz vere ter vodil mašo in križev pot. Kot najpomembnejši del srečanja mladih so dekleta izpostavila druženje in spoznavanje novih ljudi. Vsi naj bi bili namreč zelo odprti; veseli, da spoznajo nekaj novega o drugih državah in kulturah.

Teden mladih se je za marsikaterega dijaka zaključil v soboto na tradicionalnem srečanju Stična mladih.

Neja Pisk, 3. b

Na fotografiji: sedanji in nekdanji dijaki ŠGV s kaplanom Primožem v Lizboni

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Advent 2023