Teden katoliškega šolstva

Spoštovani,

v tednu med 11. in 15. marcem 2024 bo potekal Teden katoliškega šolstva v vseh slovenskih katoliških šolah in na valovih Radia Ognjišče. Namen tedna je predstaviti utrip in delo štirih katoliških zavodov v Mariboru, Želimljah, Ljubljani in Vipavi. Teden katoliškega šolstva ima tudi dobrodelno noto – zbiranje prostovoljnih darov za učence in dijake, ki so potrebni finančne pomoči za svoje šolanje. Zbrani darovi bodo namenjeni družinam učencev in dijakov vseh štirih katoliških vzgojno-izobraževalnih zavodov v Sloveniji.

PROGRAM ODDAJ na Radiu Ognjišče

Osrednji dogodek bo potekal v petek, 15. marca 2024, s kontaktno oddajo v živo in s koncertom na valovih Radia Ognjišče ob 20. uri, kjer bodo predstavljeni glasbeni prispevki učencev in dijakov naših šol. Med samo oddajo bo potekalo zbiranje denarnih sredstev za pomoč učencem in dijakom iz socialno šibkejših družin vseh sodelujočih katoliških zavodov.

Prav tako ste povabljeni, da med 8. in 15. marcem prisluhnete še drugim oddajam na Radiu Ognjišče, v katerih bodo sodelovali učenci, dijaki in zaposleni v naših katoliški zavodih: v dijaški oddaji Mladoskop, v študentski oddaji Kolokvij, v sredinemu omizju Pogovor o, v oddajah Svetovalnica, Ni meje za dobre ideje, Zakladi naše dediščine, Življenje išče pot. Bo pa še vrsta drugih krajših prispevkov o bogatem življenju, ki se odvija v naših zavodih.

ZBIRANJE SREDSTEV

Vsi, ki bi želeli darovati prostovoljni dar za pomoč učencem in dijakom iz socialno šibkejših družin, lahko kadarkoli med 8. in 17. marcem darujete na sledeče načine:

  • v času koncerta Radia Ognjišče, v petek, 15. 3. 2024, od 19:30 do 22:30, lahko svoj dar sporočite na klicno številko 059 092 700,
  • v ostalih terminih lahko svoj dar sporočite na telefonsko številko 051 246 671 in boste prejeli na dom položnico (vaš dar bodo zabeležili zaposleni in dijaki iz Zavoda A. M. Slomška),
  • z nakazilom daru preko QR-kode v svoji spletni banki,
  • lahko pa svoj dar nakažete neposredno na TRR Martinove ustanove v Zavodu A. M. Slomška: SI56 2900 0005 3111 625 , sklic: SI00 2903. Naslov: Martinova ustanova, Vrbanska 30, 2000 Maribor. Namen: Teden katoliškega šolstva 2024.

Zahvaljujemo se vam za vašo duhovno in materialno podporo našemu vzgojnemu in izobraževalnemu delu!

Gojenci in zaposleni v vseh štirih katoliških zavodih, sodelavci Radia Ognjišče

Prihajajoči dogodki

SIESC

Med sredo, 24. julijem, in torkom, 30. julijem, bo na šoli in v dijaškem domu potekal 68. mednarodni kongres SIESC.

Zaprtje šole v času počitnic

V času od petka, 26. julija, do nedelje, 18. avgusta, bo šola zaprta.

Teambuilding

V ponedeljek, 19. avgusta, bo za zaposlene na ŠGV organiziran teambuilding.

Izpitno obdobje

V času od torka, 20. avgusta, do torka, 27. avgusta, bo potekalo izpitno obdobje. Prijavite se v tajništvu šole.

Izobraževanje

V četrtek, 22. avgusta, bo za zaposlene na ŠGV organizirano izobraževanje.