Športni dan

Včeraj smo bili na zimskem športnem dnevu na Krvavcu. Takoj ob prihodu smo ob dnu žičnice videli tablo, na kateri je pisalo, da so odprte samo 3 proge, kar nam je že takoj vlilo veliko volje za smučanje. Ko smo prišli na smučišče, je šlo pa samo še navzdol. V resnici je bila samo ena proga primerna za smučanje, odprti pa sta bili le dve sedežnici. Za nameček je težave povzročal še sneg, saj je bil zelo razmočen in se je lepil na smuči. Zaradi tega pa je bil idealen za kepanje, s katerim smo si krajšali čas do odhoda, tako da je bil športni dan kljub vsemu prijeten in zabaven. (Rok Klančič)

Smučarji smo se na letošnjem športnem dnevu odpravili na Krvavec, eno najlepših slovenskih smučišč. Kljub slabi vremenski napovedi smo upali na ugodne vremenske razmere, a žal so bila naša pričakovanja previsoka. Med vožnjo z gondolo smo občudovali zeleno okolico, ob prihodu na smučišče pa sta nas pričakali le dve odprti smučarski progi in gosta megla. Nekaj časa smo s smučanjem vztrajali, potem pa smo se raje zatekli v tople okrepčevalnice. Ker je vreme iz ure v uro postajalo čedalje slabše, smo se po še nekaj kratkih smukah raje vrnili domov. Kljub slabim vremenskim razmeram smo se na snegu zelo zabavali in izlet bi z veseljem vsekakor ponovili. (Neža Marussi)

 

V torek smo se nekateri dijaki odpravili na plavanje v Žusterno. Tam smo bili nekaj ur, kjer smo uživali v plavanju, dobri družbi predvsem pa vodni aerobiki. (Simon Ogorevc)

 

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.10 

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.