Soodgovorno v novo šolsko leto

Če bomo zaživeli vsaj del sporočila, ki ga letošnje geslo nosi, nam bo v šolskih klopeh lepše!

Tudi letos smo pričeli šolsko leto z uvodno mašo, v nedeljo, 3. septembra, v Logu pri Vipavi. Maševal je g. Slavko Rebec, generalni vikar koprske škofije. V svoji pridigi je razmišljal o mnogih vidikih gesla letošnjega šolskega leta – soodgovornosti.

V ponedeljek, na prvi šolski dan, smo s »krstom« sprejeli v dijaško skupnost nove dijake. Vodili so ga dijaki 2. letnika, ki so z zanimivimi in zabavnimi igrami preizkusili pogum in iznajdljivost »fazanov«. V sredo pa so tretjeletniki tudi v dijaškem domu poskrbeli za program sprejema novih sostanovalcev v domsko skupnost. Upamo, da so prvoletniki sedaj že vsaj malo udomačeni na obeh lokacijah!

Naslednje dni smo se dijaki zagnali v novo šolsko leto. V roke smo prijeli pisala in zvezke, profesorji pa so pričeli s svojimi razlagami, pa tudi z raznimi obšolskimi dejavnostmi, kot je pevski zbor, evropski ambasadorji šolskega parlamenta, novinarski krožek … (Tole kratko poročilce je nastalo na prvem sestanku.) Člani novinarskega krožka želimo vsem dijakom uspešno novo šolsko leto!!!

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Informativni dan

Zimske počitnice

Od ponedeljka, 19. februarja, do petka, 23. februarja, bodo zimske počitnice. V tem času bo šola zaprta.

Govorilne ure v februarju

V torek, 27. februarja, bodo od 17.00 dalje govorilne ure – prijavite se lahko v tajništvu.

Ogled predstave Zaprta vrata

V ponedeljek, 11. marca, si bodo dijaki ŠGV v Gledališču Koper ob 20.00 ogledali predstavo Zaprta vrata.