Škofijska teče 2023

Izziv ali stres? Kakor za koga! Letošnja zmagovalca, Veronika Knafeljc iz 3. c in Benjamin Šušteršič iz 1. a razmišljata, da bi lahko iztisnila iz sebe še boljši čas … Naj poudarimo, da je Benjamin dosegel rekord tega tekmovanja, zelo hitra pa je bila tudi Veronika. Kaj sta povedala v zvezi s svojim športnim delom življenja?

…..

…..

…..

Zmaga na tekaškem »maratonu« Škofijska teče ni le sad trenutnega navdiha ali dobrega dneva. Ali se ukvarjaš s tekom oziroma drugimi športi – kako skrbiš za svojo telesno vzdržljivost?

Veronika: S tekom se ukvarjam bolj v prostem času. Rada tečem, saj mi tek predstavlja neko sprostitev, z njim pa tudi skrbim za svojo telesno vzdržljivost. Poleg tega treniram ples, natančneje zvrst hip-hopa.

Benjamin: Da, rekreativno tečem, bolj v stilu »zdrav zdrav duh v zdravem telesu«.

…..

Kakšna so bila tvoje pričakovanja pred tekom? Te je rezultat presenetil?

Veronika: Od sebe sem pričakovala čim boljši rezultat. Več kot sama uvrstitev mi je pomenilo to, da izboljšam svoj lanski rezultat in dosežem takega, s katerim bom zadovoljna.

Benjamin: Vedel sem, da sem lahko hiter, na podlagi merjenj svojih prejšnjih tekov. Nad rezultatom sem bil seveda navdušen, saj so bili na progi tudi ostali hitri tekači (in tekačice), nisem bil pa tudi preveč presenečen.

…..

Kaj pa občutek ob prihodu na cilj in pogledu na doseženi čas?

Veronika: Ob prihodu na cilj sem bila vesela zaradi svoje uvrstitve. Z doseženim časom sem bila še kar zadovoljna, vedno pa bi se ga dalo izboljšati 🙂

Benjamin: Bil sem vesel, da sem podrl rekord, vedno pa je ob takih priložnostih prisoten kanček jeze, češ da bi lahko iztisnil še malce več.

…..

Si že kdaj zmagal/-a na tekmovanju iz teka ali druge športne discipline?

Veronika: Razen šolskih atletskih tekmovanj se tekaškega tekmovanja še nisem udeležila. Pred nekaj leti sem se udeleževala solo plesnih tekmovanj, kjer sem dosegla tudi prvo mesto. Trenutno pa plešem v dveh plesnih skupinah, s katerima smo pred kratkim tekmovali na Svetovnem prvenstvu na Poljskem.

Benjamin: Ne, tudi tekmujem skorajda ne.

…..

Čestitke obema in – komaj čakamo naslednjo jesen, ko se bodo škofijci ponovno pomerili v tekaški hitrosti in vzdržljivosti!

Podelitev priznanj prvim desetim v dekliški in fantovski konkurenci na tekmovanju Škofijska teče

Povprašala: Neja Pisk, 3. b in Martin Voje, 1. a

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

OIV vsebine

Od torka, 18. junija, do ponedeljka, 24. junija, bodo za dijake ŠGV organizirane različne OIV vsebine – v teh dneh 

Praznik sv. Nazarija

V sredo, 19. junija, se bomo v stolnici Marijinega Vnebovzetja udeležili slovesnega somaševanja duhovnikov ob prazniku sv. Nazarija.

Dan mladih 2024

V petek, 21. junija, se bomo v dopoldanskem času udeležili Dneva mladih, ki bo potekal v Ajdovščini.

Poletne iskrice

Dijaški dom Škofijske gimnazije Vipava organizira izkustveno doživljajske dneve za učence od 7. do 9. razreda osnovne šole in sicer