POLETNA ŠOLA ZA DIJAKE: Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate

Karierni centri Univerze v Ljubljani v tednu od 27. do 31. 8. 2018 organizirajo poletno šolo za dijake »Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate«. Namen poletne šole je spodbuditi dijake, da začnejo pravočasno razmišljati o izbiri študija, da prepoznajo svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence, se seznanijo z možnostmi študija in zaposlovanja v prihodnosti in se tako lažje odločijo glede nadaljnje študijske in karierne poti.

Poletna šola je tematsko sestavljena iz treh sklopov:

  • Kam & kako: delavnice, s katerimi boste pridobili vpogled v svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence ter slišali vse o možnostih študijske izmenjave in informacijah o vpisnem postopku.
  • Faksi v praksi:obiski fakultet in akademij, kjer boste spoznali še, kakšne kompetence boste pridobili skozi študij, katera področja se odpirajo v prihodnje, kako so zaposljivi njihovi diplomanti in kako se študijski programi med seboj prepletajo.
  • Znanje v praksi. Preverite, kako lahko svoje znanje, ki ga boste pridobili na univerzi, uresničite v poklicu! Kaj lahko vse počnete z eno izobrazbo? Katere vse izobrazbe lahko vodijo do enakega poklica? Preko pogovora in praktičnega prikaza dela v uveljavljenih podjetjih in institucijah bo vaša odločitev za študij še lažja.
  • Individualna svetovanja: celotno trajanje poletne šole bodo na voljo tudi karierni svetovalci za individualne posvete, na katerih jih lahko vprašaš še bolj podrobno glede izbire študija. Zanje je potrebna predhodna prijava na poletnasolakc@uni-lj.si.

Podrobne informacije si preberite na povezavi https://www.kc.uni-lj.si/dogodki/poletna-ola-za-dijake-ve-kot-360-prilo-nosti-ki-akajo-nate.html.

V poletnih mesecih bodo na fakultetah in akademijah Univerze v Ljubljani potekale tudi druge poletne šole, kjer boste lahko dijaki pridobili/poglobili znanje in praktične izkušnje posameznega strokovnega področja, s pomočjo katerih se boste morda lažje odločili za nadaljnji študij. Več informacij o posameznih programih pa si lahko preberete na povezavi  https://www.kc.uni-lj.si/novice/poletne-ole-za-dijake-v-organizaciji-fakultet-in-akademij-u.html.

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Dan mladih 2024

V petek, 21. junija, se bomo v dopoldanskem času udeležili Dneva mladih, ki bo potekal v Ajdovščini.

Zaključna prireditev

Dijake, zaposlene, starše in vse prijatelje naše šole v petek, 21. junija, ob 17.00 prijazno vabimo v šolsko telovadnico na 

Podelitev spričeval

V petek, 21. junija, se bodo dijaki ob 16.00 zbrali v svojih matičnih učilnicah, kjer jim bodo razredniki podelili spričevala 

Poletne iskrice

Dijaški dom Škofijske gimnazije Vipava organizira izkustveno doživljajske dneve za učence od 7. do 9. razreda osnovne šole in sicer 

Izpitno obdobje

V času od četrtka, 27. junija, do torka, 2. julija, bo potekalo izpitno obdobje: dijaki lahko v tem času opravljate