PODJETNIŠKA DELAVNICA

V četrtek, 29. septembra, smo se dijaki imeli možnost preizkusiti v podjetniških vodah pod mentorstvom izkušenih strokovnjakov na tem področju, gospe Katje Kek in dr. Aleša Kuharja. Delavnica je potekala na temo agroživilstva, poleg dijakov ŠGV pa so bili prisotni tudi nekateri dijaki z Biotehniške šole v Šempetru pri Gorici. Po krajšem uvodnem predavanju smo bili dijaki postavljeni pred miselno nalogo. S tehniko skupinskega brainstorminga (možganskega viharjenja) smo na papir zlili ideje, povezane s prigrizki za mlade. Navrgli smo vse možne izboljšave, ki jih vidimo na tem področju, in vse probleme, ki nas motijo in bi jih želeli odpraviti. S pomočjo mentorjev smo skozi postopek odkrivanja problemov in iskanja rešitev zanje dodelali kar nekaj osnutkov za zanimive prigrizke, ki bi pritegnili nas, mlade. Vse ideje smo naknadno morali razvrstiti v kategorije WOW (produkt, ki ga je možno izdelati in je hkrati inovativen), NOW (izdelek, ki je le izboljšava že obstoječega produkta) in HOW (inovativna ideja, a zaenkrat s sredstvi in tehnologijo neizvedljiva). Po končanem delu je skupina produkt tudi predstavila. S tem smo bili postavljeni še pred eno nalogo: kako potencialnega kupca navdušiti v le petih minutah.
Delavnice so bile zelo zanimive in hkrati poučne in priročne za vsakdanje delo in soočanje z različnimi problemi. Tehnike, ki smo jih spoznali, niso koristne le za podjetnike, temveč za vse, ki imamo probleme in iščemo rešitve zanje.

Nika Mravlja, 3. c

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.30 

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.