O šoli

 

Škofijska gimnazija Vipava je zasebna katoliška gimnazija. Na šoli izvajamo program splošne gimnazije. Šolanje se zaključi z maturo, izbor maturitetnih predmetov pa dijakov omogoča visokošolski ali univerzitetni študij skoraj vseh smeri. Čeprav smo katoliška gimnazija, svoje vere nikomur ne vsiljujemo. Na našo šolo se lahko vpiše tudi, kdor ni krščen ali kdor pripada drugim verskim skupnostim.

Dijakov na šoli: 292. Dijakov v dijaškem domu: 85. Število profesorjev: 37. Za 2020/2021 razpisujemo tri oddelke (84 vpisnih mest).

Bistvo naše šole je strnjeno v geslu: »Z znanjem in s srcem učimo razmišljati, spodbujamo k delovanju.« S tem želimo poudariti, da si ne le prizadevamo za kvalitetno izobrazbo, ampak tudi za vzgojo mladih v bogate človeške osebnosti.

Predmetnik je zelo podoben predmetniku drugih splošnih gimnazij. Od tujih jezikov se vsi dijaki učijo angleščino kot prvi tuji jezik. Za drugi tuji jezik dijaki lahko izbirajo med italijanščino ali nemščino. Od drugega letnika dalje lahko izberejo pouk latinščine, ali pa nadaljujejo s poukom informatike. Eno uro na teden je pouk predmeta vera in kultura, ki pri dijakih razvija kompetence prepoznavanja povezanosti med religijo in kulturo.

Oglejte si tudi naš predstavitveni video:

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Praznik sv. Nazarija

V sredo, 19. junija, se bomo v stolnici Marijinega Vnebovzetja udeležili slovesnega somaševanja duhovnikov ob prazniku sv. Nazarija.

Dan mladih 2024

V petek, 21. junija, se bomo v dopoldanskem času udeležili Dneva mladih, ki bo potekal v Ajdovščini.

Poletne iskrice

Dijaški dom Škofijske gimnazije Vipava organizira izkustveno doživljajske dneve za učence od 7. do 9. razreda osnovne šole in sicer