NOVINARSKI KROŽEK NA EKSKURZIJI

V ponedeljek, 3. oktobra, se je novinarska druščina odpravila na potep po antični Akvileji (Ogleju), kamor segajo začetki našega krščanstva v zgodnjem srednjem veku.

V spremstvu profesorice Tatjane Božič in profesorja Primoža Erjavca smo si, po duhoviti vožnji, ogledali ostanke starega mesta, baziliko Marijinega vnebovzetja, njene freske in največji mozaik na svetu ter imeli prikupen piknik na mizicah v njeni bližini.

Nato smo pohajkovali še po obali bližnjega Gradeža. Vsi smo se strinjali, da mora biti to eno najprikupnejših mest, kar smo jih kadar koli videli. Razgled smo uživali najprej ob kavi, nato pa še ob italijanskem sladoledu.

Med sprehajanjem smo dočakali barvit sončni zahod. Ob profesorjevih humornih pripombah in glasnih karaokah smo se varno vrnili v Slovenijo in izlet zaključili s slastnimi picami za večerjo.

Med pohajkovanjem seveda ni šlo brez neprestanega fotografiranja okolice in nas samih :). Razvile smo celo novo besedo za fotogeničnost nekoga/nečesa: “Ti pa si slikoroden/slikorodna!”

Zajele smo mnogo čudovitih slik. Nekaj jih v prilogi delimo tudi z vami.

Evelin Bajc, 3. c

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.30 

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.