Natečaj Zeleno pero

V petek, 17. maja, so v radovljiški graščini podelili priznanja letošnjega državnega tekmovanja v pisanju novinarskega prispevka iz ekoloških tematik pod skupnim nazivom Zeleno pero. Tema letošnjega tekmovanja je bila Človek in čebele v času podnebnih sprememb.

Prvič smo se na tem tekmovanju preizkusili tudi na ŠGV. Pod mentorstvom profesoric Tatjane Božič in Kristine Prosen sem s prispevkom Dopolnjeni Janša predstavil več različnih intervjujev s strokovnjaki področij, ki se navezujejo na čebele, in njihove teze povezal v celoto. V kategoriji 1. in 2. letnika srednjih šol sem dosegel srebrno priznanje (podeljeno je le eno zlato).

Na podelitvi so predstavniki društva Planet Zemlja, ki vsako leto organizira to tekmovanje, in direktorica radovljiških muzejev (mednje spada tudi Čebelarski muzej) dr. Petra Bole poudarili pomen ekološkega raziskovanja ter nam predstavili zanimivo čebelarsko zbirko. Zaključili so z mislijo, da sta v našem življenju samo dva dneva, ko nič ne moremo storiti za naš planet – včeraj in jutri.

Nejc Novak, 1. a

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Naknadni rok

V ponedeljek, 10. junija, bo organiziran naknadni rok za dijake od 1. do 3. letnika. Prijavite se v tajništvu šole!

Matura iz NEM

V ponedeljek, 10. junija, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz nemščine.

Izmenjava

Od ponedeljka, 10. junija, do petka, 14. junija, bosta v okviru izmenjave z Nemčijo z nami dve dijakinji.

Posvečenje škofa v Požegi

V torek, 11. junija, se bomo udeležili posvečenja škofa v Požegi.

Šolski ples

V torek, 11. junija, bo od 19.30 dalje na šoli potekal še zadnji letošnji šolski ples.