Našli smo dobre novice

V ponedeljek, 30. oktobra, se nas je 30 učencev iz različnih osnovnih šol z Vipavskega in Goriškega udeležilo jesenskih počitniških delavnic na Škofijski gimnaziji Vipava.
Devet se nas je zbralo v novinarski delavnici. Odpravili smo se po Vipavi, z namenom, da najdemo čim več pozitivnih, dobrih novic.

Laura, Maša in Mia smo po lepih novicah povprašale tri ljudi, vendar sta nam le dva uspela odgovarjati.
Ob otroških igralih je čuval otroka gospod srednjih let, gospod Jožko iz Ilirske Bistrice. Povedal nam je, da bo v kratkem praznoval rojstni dan in da se tega zelo veseli.
Naslednja oseba, ki smo jo povprašale po dobrih novicah, je bila prijazna, nekoliko mlajša gospa Vesna, ki nam je zaupala, da je srečna, ker se je v začetku tega meseca poročila in pred kratkim dobila svojo drugo hčerko.

Pri odkrivanju veselih novic smo se zelo zabavale, saj so pozitivni trenutki, ki sta jih doživela sogovorca, tudi nas razveselili.

Tudi Tadej in Karolina sva se strinjala, da je cilj, v svet ponesti čim več pozitivne energije, zelo pomemben in sva se skupaj z vprašanci veselila njihovih veselih dogodkov zadnjega časa.
Urška iz TIC-a Vipava nama je zaupala, da je bila vesela, ko je skupaj z družino med vikendom obiskala Koper. Tudi v službi ji gre dobro, saj se veliko turistov zanima za Vipavo in vipavsko vino. Ker se bo kmalu odprl tudi vinski muzej, bo v Vipavi turistov še več.
Pot naju je zanesla v pekarno Brumat, v kateri nas je sprejela prijazna prodajalka Mateja. Zaupala nama je, da je bila zelo srečna, ko se je poročil njen sin in ko je njena mama prestala težko operacijo. Lep dogodek pa je doživela tudi takrat, ko je njena muca dobila štiri mlade mucke.
Na ulici sva naletela na g. Janeza, vrhpoljskega župnika, in šolskega kaplana Primoža; oba sta bila vesela, da smo ju ogovorili. Na lep sončen dan sta preizkusila novo tartan stezo na športnem stadionu. Gospod Primož je še dodal, da je bil zelo srečen, ko je dobil obiske, na katere je čakal 3 leta. Župniku Janezu pa so dneve polepšali otroci iz Kanjega Dola, za katere je maševal. Vedno pa se razveseli obiskovalcev Vrhpolja, ki si ogledajo mozaik v cerkvi.

Anamarija in Lea sva iskali dobre novice tudi z namenom, da bi pri ljudeh spodbudili razmišljanje o lepih, čeprav drobnih dogodkih.
Vprašali sva gospoda čevljarja in njegovo ženo, da bi nama povedala kakšno lepo stvar, ki se jima je zgodila v zadnjem času. Dejala sta, da jima je bilo všeč, ko sta se družila s prijatelji ob pečenju kostanja.
Po dobrih novicah sva vprašali tudi trgovko Darjo, ki je rekla, da se ji v zadnjem času ni zgodilo nič lepega oziroma dobrega. Želi pa si, da bi v prihodnje v bližini odprli kakšno novo tovarno, da bi bilo več delovnih mest.

Luka in Nejc sva najprej nagovorila starejšo gospo, ki pa je hitela, medtem ko se je druga, gospa zrelih let, zaustavila ob naju in povedala, da je zanjo še vedno dobra novica dejstvo, da je diplomirala in tako dosegla cilj, za katerega se je zelo trudila. Gospod, s katerim sva se nazadnje pogovarjala, je po poklicu gasilec, še dokaj mlad. Zanj je dobra novica, da je njegova žena noseča, da so mu povišali plačo, pa tudi, da je dobil novo stanovanje.

Kaj naj rečemo za konec? Včasih se nam zgodijo pomembne stvari, ki nas osrečijo za vse življenje, včasih pa nam dan polepša vsaj drobna pozornost ali dogodek – tudi lep jesenski dan!

( Slikovno gradivo je simbolično 🙂 )

Prihajajoči dogodki

SIESC

Med sredo, 24. julijem, in torkom, 30. julijem, bo na šoli in v dijaškem domu potekal 68. mednarodni kongres SIESC.

Zaprtje šole v času počitnic

V času od petka, 26. julija, do nedelje, 18. avgusta, bo šola zaprta.

Teambuilding

V ponedeljek, 19. avgusta, bo za zaposlene na ŠGV organiziran teambuilding.

Izpitno obdobje

V času od torka, 20. avgusta, do torka, 27. avgusta, bo potekalo izpitno obdobje. Prijavite se v tajništvu šole.

Izobraževanje

V četrtek, 22. avgusta, bo za zaposlene na ŠGV organizirano izobraževanje.