Miklavževanje 2023

Miklavž je prišel na ŠGV prav v sredo, 6. decembra, zvečer!

Letošnji maturantje so ga postavili za preiskovalca v procesu iskanja krivca za izginotje enega izmed profesorjev. Zaigrali so nam vloge večine profesorjev – vsakega smo lahko prepoznali po značilnem obnašanju (in oblačenju).

Ostali razredi so pri Miklavževanju sodelovali z različnimi videoposnetki, ki so se prepletali z zasliševanji možnih ugrabiteljev (= profesorjev) svojega kolega in tako povezali celotno predstavo. Za uvod so profesorji priredili Shakespearovo tragedijo Hamlet (v slogu nemih črnobelih filmov s klavirsko spremljavo), nato so se prvi letniki predstavili z reklamami za čevlje, parfum in vzmetnice. 2. a nam je posredoval problematiko posledic neurja za nekatere dijake v dijaškem domu, ki kar nekaj dni niso mogli iz stavbe. V generaciji tretjih letnikov so nam 3. a uprizorili preiskovanje umora, ki ga je povzročil zmrznjen burek, 3. b pa zdravilo, ki pozdravi vse, ima pa tudi veliko neželenih stranskih učinkov. Za konec nam je še 2. b poročal o Rimljanu, najdenem pod Zemonom. Ko so Miklavž, angel in hudič skupaj z zaslišanimi profesorji ravno že mislili, da so našli odgovor na izginotje profesorja Hodaka, se je ta vrnil s počitnic na Havajih.

…..

Po mnenju večine gledalcev sta zmagovalna imitatorja »profesorica Zupančič« in »profesor Vidmar«, saj so bile njune značilnosti prikazane prav tako, kot jih dijaki poznamo.

…..

Ob Miklavževanju smo zbirali prostovoljne prispevke, ki bodo v pomoč družini dijaka naše šole, hudo prizadeti v poletnih poplavah, z drugim delom prispevkov pa bomo pomagali odpravi v Ugando, pri kateri sodelujeta tudi dva nekdanja dijaka naše šole. V ta namen smo zbirali še rabljena očala z dioptrijo.

Neja Pisk, 3. b

Levo z mikrofonom “profesor Vidmar”, desno pa v bordo rdeči obleki “profesorica Zupančič”.

Prihajajoči dogodki

SIESC

Med sredo, 24. julijem, in torkom, 30. julijem, bo na šoli in v dijaškem domu potekal 68. mednarodni kongres SIESC.

Zaprtje šole v času počitnic

V času od petka, 26. julija, do nedelje, 18. avgusta, bo šola zaprta.

Teambuilding

V ponedeljek, 19. avgusta, bo za zaposlene na ŠGV organiziran teambuilding.

Izpitno obdobje

V času od torka, 20. avgusta, do torka, 27. avgusta, bo potekalo izpitno obdobje. Prijavite se v tajništvu šole.

Izobraževanje

V četrtek, 22. avgusta, bo za zaposlene na ŠGV organizirano izobraževanje.