MIKLAVŽEVANJE 2022

6. decembra 2022 nas je na Škofijski že med poukom obiskal Miklavž. Hudički so “lumpe” dijake zavezali z verigo, pridni pa smo dobili mandarine in »čokolatine«. Zvečer je potekalo tradicionalna prireditev Miklavževanje, ki so jo pripravili maturantje. Vsak razred je sodeloval s plesno-pevsko točko ali z duhovito reklamo. Tako so četrtoletniki poskrbeli, da smo se vsi malo ponižali oziroma izpostavili smehu (nekateri so nastopali v kopalkah ali plenici). Osrednja tema je bil kviz, povezan z našim dijaškim življenjem, ki ga je vodil izkušen voditelj Tadej Vovk. Nastopajoči maturantje so na komičen način igrali profesorje. Najbolj zanimiva je bila telovadba “profesorice Kugonič”, pri kateri je stala kar cela dvorana in posnemala njene vaje za medenico 🙂 . Za zaključek so nam tudi profesorji predstavili svoj filmček in nas nasmejali s posnemanjem naših misli med poukom.
Marsikdo je letos prvič doživel Miklavževanje, ki zaradi epidemije že nekaj časa ni bilo izvedeno. Odšli smo z lepimi mislimi, nasmejanim obrazom in pričakovanji za prihodnje leto.

Ema Černe in Zofija Fičur

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.30