Miklavževanje 2017

Na svetega Miklavža dan smo se zvečer zbrali v šolski telovadnici in si ogledali letošnje Miklavževanje. Dijaki četrtega letnika so prireditev pripravili na temo Škofijska pleše, zaplesali pa so nam sami profesorji (seveda, v profesorje preoblečeni maturanti).
Kot vsako leto, smo bili tudi letos povabljeni vsi razredi nižjih letnikov, da pripravimo posnetke na neko vnaprej določeno in izžrebano temo.

Ker Miklavževanje vedno poteka tudi v dobrodelnem duhu, smo letos zbirali prostovoljne prispevke za Dom Malči Beličeve v Ljubljani.

»Četrtošolci so poskrbeli za sproščeno vzdušje in s svojimi imitacijami zabavali občinstvo ter nam polepšal večer.« (Neja Peršič in Maja Bregar, 1. a)

»Polna dvorana, nestrpni nastopajoči … in ena, dva, tri! Miklavževanje se je pričelo! To je tisti dogodek, ki ga vsi dijaki nestrpno pričakujemo, saj je poln smeha in zabave. Letošnje leto je bilo Miklavževanje še bolj posebno. Poleg tradicionalnega prihoda Miklavža so maturantje skozi imitacije profesorjev obudili znani šov Zvezde plešejo. To so bili resnično srečni trenutki. Res so jim sledili zelo resni in žalostni … Sreča se je takrat preselila v objeme sočutja, pomoči, v upanje …, v ljubezen do ljudi.« (Ema Batagelj, 2. c)

Letošnje Miklavževanje mi bo nedvomno ostalo v spominu, saj se mi je zdelo pozitivno, v dobrem duhu in zares dodelano. Všeč mi je bila predvsem spontanost, ki sem jo čutila; dobila sem občutek, da smo se za dobro vzdušje tistega 6. decembra vsi potrudili: maturanti s svojimi nadvse duhovitimi imitacijami, profesorji s svojo parodijo na Avto-karaoke in navsezadnje tudi dijaki, ki smo ustvarjali prispevke s posnetki. Tako skupno delo je nato poplačano z obilico smeha in prijetnim prazničnim vzdušjem, ki je za vsakogar najlepše darilo.

Tinkara Božič, 3. a

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.10