Miklavževa darežljivost

V Miklavževem tednu ponujamo izdelek dijakinje Nike, čipkaste jaslice. V njih je vložila 100ur dela, 500m niti in veliko znanja in ljubezni. Nika Mravlja, dijakinja 2.c razreda, dela čipkarsko šolo Idrija. S svojim znanjem je pridobila mnogo nagrad, med drugim 1. mesto na svetovnem kongresu OIDFA leta 2021 v Estoniji, istega leta je dobila tudi nagrado za najlepšo čipko na celotni razstavi po izboru obiskovalcev pri pridobitvi kleklarskega certifikata zahtevne stopnje. Ob ustvarjalnem ročnem znanju pa je nagrade dobivala tudi za dvojezične knjige in tudi na drugih področjih. 

Odpiramo licitacijo z naslovom Miklavževa darežljivost od 6. do 12. 12. 2021Izklicna cena je 150,00€, dviguje pa se lahko za najmanj 5,00€. Izkupiček iz licitacije bo šel v Dijaški solidarnostni sklad ŠGV na TRR: SI56 04001004 7452 195, sklic: SI00 9650.

S ponudbo želimo pomagati dijakom in njihovim družinam, ki so v stiski. Morda je prav ta čas najbolj primeren, ko lahko z majhnim darom razveselimo drugega.

Želimo vam blagoslovljeno nadaljevanje adventnega časa, da bi se znali ustaviti, pustiti Bogu, da spregovori in naredili prostor za pričakovanje.

Vse dobro in lep pozdrav,
Urška Doblehar, v imenu celotne ekipe v dijaškem domu

Povezava do licitacije

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.30 

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.