MATURANTSKI PLES – 23. februarja 2019

“Maturantje, zdaj ni več poti nazaj. Zdaj gre zares.”
Te besede so iz nas, maturantov, izvabile smeh, hkrati pa smo se zdrznili ob spoznanju, da smo sedaj tik pred ciljno črto, da se lahko le ozremo na vse že doživeto in se zamislimo. Smo ta štiri leta preživeli v skladu s svojo vestjo? Smo bili delavni, pošteni, srečni, dobrodelni? Smo lahko ponosni nase? Upam, da je odgovor na vsa tri vprašanja enak – pritrdilen. Verjamem, da nosimo s seboj popotnico, ki nam bo koristila kasneje v življenju; da smo iz vedoželjnih nadebudnih fazanov zrastli v odgovorne, dobrosrčne in prijetne maturante. Take, ki so mlajšim vzor in starejšim v ponos.
Prav to našo “odraslost” smo praznovali 23. februarja 2019 v Hotelu Bernardin v Portorožu. V dvorano smo se nagnetli čisto vsi maturantje, ki sestavljamo tri oddelke letošnjega četrtega letnika, naši starši, razredniki in profesorji.
Hvaležni za vse pridobljeno in polni pričakovanj za prihodnost se radostno spominjamo te sončne sobote in se zavedamo, da se je tega dne ustvaril neizbrisljiv spomin.

Tinkara Božič, 4. a

 

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.30