Kulturna prireditev

Glasbene in igralske talente dijakov Škofijske gimnazije Vipava na področju glasbe in gledališče smo v četrtek, 16. maja, lahko slišali in videli na prireditvi v Kulturnem domu v Vipavi.

Najprej so nam zapeli Vipavski slavčki – fantovski zbor, v katerem so se samoiniciativno zbrali najbolj prepevajoči fantje. Lepo je bilo slišati pesmi z domoljubno in ljudsko noto, ki odraža njihov kleni slovenski značaj! Mešani pevski zbor pod vodstvom zborovodje Janija Klančiča je pokazal visoko kvaliteto petja, predstavil lepe pesmi, za naslednje leto pa mu želimo veliko novih pevcev. Dramski krožek, ki je po mnogih letih ponovno zaživel pod mentorstvom Nataše Konc Lorenzutti pa nam je uprizoril avtorsko enodejanko Največ jote za vaš denar, ki so jo ustvarjali od januarja dalje – od učenja dramskega govora do besedila in izvedbe (bravo!). Prepričljivi, aktualni in humorni!

Nastopajoči so nam narisali nasmeh na obraz in polepšali četrtkov deževni dan – do te mere, da smo se uspeli sprostiti in malo pozabiti na šolske obveznosti.

Ana, Melisa, Klara, 3. a

Še vtisa dveh sodelujočih pri enodejanki:

V tej predstavi sem v vlogi Helene prvič po svojem 13. letu ponovno stopila na gledališki oder. Na neki način sem imela svojih 20 minut renesanse. Zelo sem hvaležna za to priložnost; za soigralce, mentorico, trenutke improvizacije ter neskončno dolge ure pisanja … in sem na naš končni rezultat res ponosna. Vesela sem, da smo s svojim kratkim delom drugim polepšali večer.

Neža Bucik

Igrala sem Anjo, v vlogi katere sem med drugim lahko na odru jedla sendvič (to so ugodnosti, ki jih lahko uživaš, če si sam pišeš predstavo). Kljub preprosti zgodbi sem se zelo zabavala. Vsak trenutek na odru sem uživala, še posebej, ker sem lahko z majhnimi dejanji prinesla nasmeh na obraz gledalcem. Biti del ekipe in doživeti aplavz na koncu predstave je bilo nepozabno in je vsekakor poplačalo ves trud. 

Maruša Štimec

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Matura iz NEM

V ponedeljek, 10. junija, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz nemščine.

Izmenjava

Od ponedeljka, 10. junija, do petka, 14. junija, bosta v okviru izmenjave z Nemčijo z nami dve dijakinji.

Naknadni rok

V ponedeljek, 10. junija, bo organiziran naknadni rok za dijake od 1. do 3. letnika. Prijavite se v tajništvu šole!

Matura iz FIZ

V torek, 11. junija, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz fizike.

Šolski ples

V torek, 11. junija, bo na šoli potekal šolski ples – vstopnina je v predprodaji 5Eu, na dan dogodka pa