Jesenski športni dan

V sredo, 20. septembra, je na šoli potekal športni dan, ki je tradicionalno posvečen pohodništvu, povezan pa tudi z zanimivostmi na poti. Tako se je vsaka generacija odpravila v svojo smer in se naučila nekaj novega.

Prvoletniki so se odpravili proti cerkvi svetega Miklavža pod Nanosom, nato pa so si šli v Podnanos ogledat rojstno hišo Stanka Premrla, skladatelja, ki je med drugim uglasbil slovensko himno, in tam tudi malo pobližje spoznali njegovo življenje.

Dijaki drugega letnika so odšli na pohod proti Vipavskemu Križu. Tam so v kapucinski cerkvi prisluhnili sošolcu, ki jim je prebral znani odlomek Janeza Svetokriškega iz Pridige na noviga lejta dan, nato so se sprehodili po ulicah nekdanjega mesta in videli ploščo v spomin na govor Primoža Trubarja..

Tretjeletniki so se odpravili na Škavnico. Na vrhu so si privoščili krajši postanek in malico, nato pa se odpravili na Gradiško turo, kjer so se lahko preizkusili še v plezanju ali pa v športnih igrah z žogo.

Dijaki četrtega letnika pa so se na svoj zadnji jesenski športni dan odpravili na morje. Sprehodili so se od Strunjana do Fiese, nato proti Portorožu in nazaj v Strunjan, kjer so se naužili toplega morja in sončenja.

Nekateri dijaki so ostali v Vipavi, ker so imeli na ta dan priprave na atletsko tekmovanje, ki se je odvijalo čez teden dni v Novi Gorici.

Neja Pisk, 3. b

Prihajajoči dogodki

Parada učenja

V petek, 24. maja, se bomo v sklopu Vseživljenjskega tedna učenja udeležili Parade učenja v Ajdovščini – dogodek bo potekal 

Izmenjava s Požego

Med 25. in 28. majem bo tudi letos potekala izmenjava z gimnazijo Požega.

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.