Izmenjava v Požegi

Na lepo nedeljsko popoldne, 20. oktobra 2019, smo se štirje dijaki Neža Vidic, Kaja Gleščič, Uroš Tozan in Luka Štrukelj skupaj s šolskim kaplanom gospodom Primožem Erjavcem podali na pot proti Požegi. Na poti so nas spremljali lepi spomini iz preteklega šolskega leta, ko smo gostili dijake iz Katoliške gimnazije Požega v Vipavi. Vsi smo pričakovali ta dan in pot je hitro minila, tako da smo se hitro razveselili ob prihodu v Požego. Tam so nas sprejeli dijaki Mia Ćorluka, Leonarda Zelenika, Karlo Veletić in Ante Brkić s kaplanom Krunoslavom Siroglavić. Po prihodu je sledila težko pričakovana večerja.

 

V ponedeljek so nam dijaki predstavili njihovo šolo, kolegij in športni projekt “Šport vključi – probleme izključi”. Zanimiv izziv je bil plezanje na najvišjo umetno plezalno steno na Hrvaškem.

Seveda pa ni šlo tudi brez ogleda Požege in muzeja, kjer smo lahko občudovali umetnine in starine. Popoldan smo si ogledali vinarijo in z veseljem preizkusili tradicionalna vina.

V torek smo se zjutraj odpravili na pot proti Vitrovici, kjer smo si ogledali tamkajšnjo katoliško gimnazijo in osnovno šolo. Tam so nas lepo sprejeli in z veseljem smo se sprehodili po arhitekturno bogatem mestu. Popoldan pa je sledil vrhunec dneva, paintball. Oblečeni v vojaške uniforme smo preživeli aktivno nedeljsko popoldne.

Naslednji dan,v sredo, smo se kot gostje ponovno vrnili v šolske klopi in prisluhnili pouku. Tam smo tudi predstavili našo šolo in Slovenijo. Hitro je bilo opaziti kar nekaj razlik. Popoldan pa je spet minil v znamenju športa, saj smo obiskali adrenalinski park. Res enkratno doživetje za vse.

 

Zadnji dan, četrtek, je minil v znamenju slovesa. Vsi smo se strinjali, da je bil to nepozaben teden in v upanju na snidenje smo se poslovili. Teh dni se bomo zagotovo še dolgo spominjali.

Kaja Gleščič, Neža Vidic, Uroš Tozan in Luka Štrukelj

 

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.30