INFORMATIVNA PRIJAVNICA za dijake in starše

S srednjo šolo IES San Isidoro iz Seville (Andaluzija, J Španija) smo se začeli dogovarjati o morebitni neformalni izmenjavi dijakov v šolskem letu 2018/19. Izmenjava se bo »zgodila« v primeru, da bosta obe šoli imeli dovolj prijavljenih dijakov, to je od 20-25 dijakov. To je pomembno tudi z vidika delitve nastalih skupnih stroškov, saj bi bilo potrebno vse stroške plačati – izmenjava namreč ni del kakega projekta (kot npr. Erasmus +). V primeru, da bo prijavljenih dijakov dovolj, bi našo šolo španski dijaki obiskali v prvi polovici NOV 2018, naši dijaki pa bi v spremstvu dveh profesorjev obiskali Sevillo v drugi polovici JAN 2019. Izmenjava bi bila oblikovana tako, da bi bil vključen tudi vikend (let torek-torek ali četrtek-četrtek). Glede nastalih stroškov vam žal ne morem dati točnih informacij, zagotovo pa bi leteli z nizkocenovnikom, najverjetneje iz Trevisa (Benetke) ali Verone in bi pazili, da porabimo čim manj denarja.

Če vas izmenjava zanima, vas prosim, da izpolnite prijavnico in čimprej prinesete v TAJNIŠTVO šole. V tajništvu bomo označili vrstni red prispelih prijavnic.

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.10 

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.