Govor ob predaji ključa 2021

Dobro jutro prepečenčki,

na ta za vas čisto navadni petek, 21. maja 2021, se za nas maturante zaključujejo prekratka štiri leta, ko smo skupaj pisali poglavja nasičenega razvojnega romana, prepredenega s začetnim strahom in negotovostjo, prijateljstvi, sončnimi odmori na dvorišču, petdesetimi procenti izjemne sreče pri določenih predmetih, razočaranji, nekontroliranimi smejanji in vsemi neumnostmi, ki jih nismo uspeli in hoteli prerasti. Čeprav se veselimo novih poti, ki nas čakajo, bomo pogrešali to, kar smo tukaj bili, ljudi, ki so odmore naredili posebne, naše razrede in profesorje.

Dragi profesorji, vam pa en velik hvala. Hvala za trud, jeklene živce, življenjske lekcije, vse anekdote, zgodbice in legendarne izjave, s katerimi smo začinili robove zvezkov. Hvala za srčnost in toplino, kavice in vlivanje poguma tudi zdaj, ko včasih verjamete v nas bolj, kot smo sposobni verjeti sami vase.
Žal nam je, da se od Vas nismo poslovili, kot smo si želeli in to leto zaključujemo v njegovem kaotičnem stilu le z besedami, z besedami, s katerimi je nemogoče izrazit občutke in iskrice v očeh.

Vam dijakom, ki ostajate, iz srca želimo, da bi zares izkusili lepote Škofijske z ekskurzijami, duhovci in še nekaj testiči. Ne se preveč sekirat, dejte rajši mal več sanjat, je bolj koristno. Še dosti prijetnih tiktakanj ure v zakladnici znanja in najbolj pomembno: da bi ponovno doživeli legendarni največji športni dogodek: Škofijska teče, za katerega ste bili letos tako krivično prikrajšani. Športni kolektiv smo prav lepo prosili, da bo v prihodnjih tednih nadgradil svoje delovanje in boste v poletje vstopili pripravljeni na vse. Res res upamo, da boste vsaj za kakšen dan korona pozabljena in bo za malco vrivanje po starem.

Držte nivo zglednih Škoficov, imejte se radi in glave pokonci, če smo mi prišli skozi, boste vi tudi!

Škofijska pravi: scientia et cor, znanje in srce … le to rabite in ste zmagali!

Zdaj pa se mi počasi odpravljamo na naše poslednje dejanje, vam pa želimo eno res lepo življenje.

Vaši maturanti generacije 2002

NAZAJ

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.30 

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.