Evelin Bajc iz 3. C – dijakinja meseca aprila

Od 3 do 5 besed, ki te predstavijo.

Ustvarjalna – že odkar pomnim, imam ogromno idej, ki jih najraje likovno in besedno oz. literarno izražam, iščem nove rešitve, skušam biti inovativna.

Vztrajna – kar si zares zadam, izpolnim.

Delavna – tudi ko »nimam kaj početi«, si najdem delo. Navajena sem hitrega in skoraj do minute natrpanega, organiziranega urnika. Brezdelje se mi zdi nenavadno.

Poleg tega bi rekla, da sem radovedna in samosvoja.

Na katerem področju se počutiš najbolj »doma«?

Od nekdaj me zanima izredno širok spekter področij. Najbolj domača pa sem na umetniškem področju – plesnem, likovnem in literarnem. 

Ples – plešem že deset let. Trenutno aktivno treniram v Ajdovščini in Ljubljani, in sicer hip hop, s katerim tekmujem doma in v tujini kar v štirih različnih kategorijah (hip hop small group, formation, solo ter battle – plesni dvoboj). Kot posameznica in kot plesne skupine se lahko pohvalimo z mnogimi dosežki. Najbolj sem ponosna na 2. mesto, ki smo ga dosegli kot skupina na evropskem prvenstvu na Poljskem, in na 3. mesto, ki sem ga dosegla kot posameznica na svetovnem prvenstvu v Avstriji.

Likovno ustvarjanje – najraje rišem s svinčniki. Niso pa mi tuje tudi barvice in akvareli ter druge tehnike. Posvečam se večinoma realističnim risbam s svinčniki. Risanje mi predstavlja deloma sprostitev, deloma pa tudi stranski zaslužek – kar nekaj svojih risb sem namreč tudi že prodala.

Literarno ustvarjanje – v veselje mi je pisati eseje in kritično razmišljati o različnih literarnih delih. Lani sem na Cankarjevem tekmovanju prejela zlato priznanje. Poleg tega pišem poezijo (nekatere pesmi lahko najdeš na instagram profilu @behindherfacade) in sem urednica šolskega glasila Iskre.

Kaj ti je posebej všeč?

Poleg umetnosti in plesa obožujem potovanja, raziskovanje novih krajev.

Všeč mi je ustvarjanje novih nepozabnih spominov z ljudmi, ki me navdihujejo.

Prav poseben čar v mojem življenju predstavljajo “mali trenutki”, ki mi dajejo občutek miru in statičnosti v tej vsakdanji naglici življenja.

Kaj bi spremenila oziroma izboljšala?

Učim se sprejemati to, kar sem že, a hkrati stremeti k oblikovanju čim boljše verzije sebe. Pri tem moram paziti predvsem na to, da se ne prepuščam preveč perfekcionizmu.

Večkrat bi se morala ustaviti, res zaživeti v trenutku in spustiti pritisk, ki si ga nezavedno ustvarjam nad sabo.

Misel, ki je tvoje življenjsko vodilo?

Več jih je:

•  Kaj je najboljše, kar se lahko zgodi?

•  Zrasteš lahko le, če greš izven cone udobja.

•  Ničesar ne vzemi osebno – kar nekdo reče in naredi, je zgolj projekcija njega samega in   njegove realnosti.

•  Sami ustvarjamo svojo realnost; tvoje misli so vir tvoje realnosti.

•  Komunikacija je ključ.

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

OIV vsebine

Od torka, 18. junija, do ponedeljka, 24. junija, bodo za dijake ŠGV organizirane različne OIV vsebine – v teh dneh 

Praznik sv. Nazarija

V sredo, 19. junija, se bomo v stolnici Marijinega Vnebovzetja udeležili slovesnega somaševanja duhovnikov ob prazniku sv. Nazarija.

Dan mladih 2024

V petek, 21. junija, se bomo v dopoldanskem času udeležili Dneva mladih, ki bo potekal v Ajdovščini.

Poletne iskrice

Dijaški dom Škofijske gimnazije Vipava organizira izkustveno doživljajske dneve za učence od 7. do 9. razreda osnovne šole in sicer