Erasmus+ Maths Alive – matematična izmenjava v Przysietnici na Poljskem

V dneh od 4. do 8. 10. 2021 smo dijaki in učitelji ŠGV v okviru projekta Erasmus+ z naslovom »Živa matematika« gostovali na osnovni šoli v Przysietnici na jugovzhodu Poljske, kjer so nas ravnatelj, učitelji in ostali zaposleni sprejeli zelo prijateljsko in slovesno. Gostitelji so prvič sodelovali na mednarodni izmenjavi in pripravili veličastno uvodno prireditev. Dijaki in učenci ter profesorji in učitelji iz Slovenije, Portugalske, Romunije in Poljske smo v šoli v angleškem jeziku sodelovali pri pouku kemije, geografije, matematike in športne vzgoje. Obiskali smo številne znamenitosti v okolici (baziliko v Brzozowu, biblijski park v Stari Wieši), posebej dve Unescovi znamenitosti (leseno cerkev v  Blizni in rudnik soli v Wieliczki). Sprehodili smo se po največjem etnografskem muzeju na prostem v  Sanoku in doživeli vzdušje Krakowa. Na družabnih srečanjih z vabljenimi gosti in starši smo predstavili svojo šolo, v slikah doživetega tedna pa prikazali na matematično znanje. Profesorji smo bili gostje slavnostnega večera ob praznovanju svetovnega dne učiteljev. Dijaki so bivali pri vrstnikih, se spoznavali na plesu in družili na pikniku v Gorkem. Ves čas bivanja nas je spremljalo delovno vzdušje in izjemno gostoljubje, dobra hrana in prijetni dogodki.

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Finale ŠGVizija

V ponedeljek, 17. junija, bo v času glavnega odmora potekalo finale ŠGVizije – tekmovala bosta 3. a in 2. b 

OIV vsebine

Od torka, 18. junija, do ponedeljka, 24. junija, bodo za dijake ŠGV organizirane različne OIV vsebine – v teh dneh 

Praznik sv. Nazarija

V sredo, 19. junija, se bomo v stolnici Marijinega Vnebovzetja udeležili slovesnega somaševanja duhovnikov ob prazniku sv. Nazarija.

Dan mladih 2024

V petek, 21. junija, se bomo v dopoldanskem času udeležili Dneva mladih, ki bo potekal v Ajdovščini.

Poletne iskrice

Dijaški dom Škofijske gimnazije Vipava organizira izkustveno doživljajske dneve za učence od 7. do 9. razreda osnovne šole in sicer