Duhovni vikend 3. a razreda

Kolikor je letos primanjkovalo snega, smo bili že na poti v Trnje presenečeni nad belimi snežinkami, ki so poplesavale na drugi strani avtobusnega okna. Ko smo prišli tja, je že zapadlo toliko snega, da je bila trava vsaj malo bela. Tako smo se tisti večer nekateri tudi kepali in se razigrano poslovili od letošnje zime.

Verjetno že veste, da si tretji letniki, tako kot se za samostojne otroke spodobi, na »duhovcu« kuhamo sami. Morda smo bili le tako lačni, ali pa jo je gospod Slavko posebej blagoslovil, a hrana je bila presenetljivo odlična. Morda pa res znamo kuhati …

Ob treh kitarah, ukulelu, kahonu in pevskemu talentu ni manjkalo glasbe, petja, celo plesa ne. Hkrati pa naj ne pozabim omeniti, da smo imeli s sabo največji prenosni zvočnik, kar jih je gospod Slavko kdaj videl.

V našem razredu se precej radi zabavamo. Tako s športnimi igrami, kot so na primer buldogi, kot tudi z družabnimi igrami, še posebej Dixitom in tarokom, ki ga je z nami igral tudi gospod Slavko. Tudi igro »morilec v temi« smo se šli in verjetno zaradi tega cela vas ni mogla spati, drugače pa smo pridno hodili na sprehode in se pogovarjali o neštevno različnih stvareh. Celo zjutraj so se tisti najpogumnejši še pred zajtrkom odpravili na zrak. Žal pa nas je v ponedeljek čakal test, zato si sem pa tja videl koga, ki se je pridno učil.

Da ne pozabimo na duhovnost. Mislim, da je bil ta duhovni vikend najbolj poglobljen in nasploh najboljši do sedaj. Razmišljali smo o tem, kdo je za nas Bog, kako in zakaj molimo, se dotaknili vprašanj o nebesih, vicah, peklu, življenjski poti … v četrtek pa sta nas obiskala tudi zaročenca Katarina in Tilen, ki sta z nami na prijeten in iskren način delila svojo, precej zapleteno zgodbo tako glede študija kot tudi skupne poti. Mislim, da sta nam dokazala, da se z vero, vztrajnostjo in dobro voljo lahko doseže marsikaj in uresniči tudi tiste sanje, za katere sploh še ne veš, da jih imaš. Veliko presenečenje so bile tudi svete maše v skupnem prostoru, ki so bile zelo sproščene in domače ter Slavkove igrive molitve pred obroki, ki so nas vedno znova nasmejale.

Nika Uršič, 3.a

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.30