Duhovni vikend 2. b

Dragi škofijci!

Dijaki 2. b razreda smo bili od 9. do 12. septembra na duhovnem vikendu v Logu pod Mangartom. Pogovarjali smo se o hvaležnosti in iskrenosti ter ob tem spoznali,  kolikokrat pozabimo, da moramo biti hvaležni tudi za najmanjše stvari. Med samostojnim razmišljanjem v naravi in poslušanjem šumenja reke ter gozdov, smo se spominjali vsega našega življenja in dela. Ugotovili smo, da se premalokrat zahvalimo Bogu in vedno več lepega jemljemo kot nekaj samoumevnega.

Sicer pa smo se v prostem času veliko sprehajali, peli ter se zabavali ob igranju družabnih iger. “Ta pogumni” smo tudi skočili v ledeno vodo pri koritih Možnice. Zelo smo uživali ob skupnem kuhanju obrokov, ki nas je še toliko bolj povezalo in spodbudilo k sodelovanju, pa še dobro smo jedli.

Imeli smo se zelo lepo. Kot razred smo se bolj povezali in združili v veselih spominih. Že komaj čakamo na ponovno druženje naslednje leto.

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.10