Državna tekmovanja 2021

20. MAREC
Državno tekmovanje Proteus
Zlato priznanje: Nika Uršič

7. APRIL
Državno tekmovanje v znanju angleščine (na daljavo)
Dijakinja Urška Krumpak je dosegla 1. mesto in zlato priznanje, dijak Rene Turk  pa je dosegel 7. mesto in zlato priznanje. Uspešna je bila tudi dijakinja Polona Boštjančič, ki je na regijskem tekmovanju dosegla 2. mesto in se uvrstila na državno tekmovanje.

10. APRIL
Državno tekmovanje iz finančne matematike preko Zooma
Blaž Murovec  (6. mesto) in Rok Klančič sta dobila srebrno priznanje.

16. APRIL
Državno tekmovanje iz naravoslovja
Državno tekmovanje je potekalo  v Ljubljani, na Fakulteti za elektrotehniko. Jakob Grmek  je prejel srebrno priznanje; Ambrož Paljk, Domen Petrovič, Ema Černe so prejeli bronasto priznanje.

 17. APRIL
Državno tekmovanje iz razvedrilne matematike
Hana Valič, 2. mesto, 2. nagrada, zlato priznanje.

24. APRIL
Državno tekmovanje iz fizike
Jakob Grmek, srebrno priznanje

8. MAJ
Državno tekmovanje iz kemije
Potekalo je na fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani. Jakob Grmek je  dosegel zlato priznanje, Tadej Vovk in Ema Černe pa sta dosegla srebrno priznanje.

15. MAJ
Državno tekmovanje v znanju matematike
Srebrno priznanje: Jakob Grmek, Rene Turk, Aljaž Velikonja, Blaž Murovec, Filip Petrovič

Evropska geografska olimpiada
V juniju sta se dijaka Matic Kravos in Rene Turk udeležila Evropske geografske olimpiade, ki naj bi potekala v Beogradu, vendar je zaradi epidemije potekalo po spletu. Rene Turk je dosegel srebrno medaljo, skupaj z Maticem pa sta dobila tudi priznanji za najboljšo kulturno predstavitev Slovenije in najboljšo predstavitev plakata na temo podnebne spremembe.

OD 10. DO 16. AVGUSTA
Mednarodna geografska olimpiada
Dijakinja Polona Boštjančič se je udeležila  17. mednarodne geografske olimpiade, ki naj bi potekala v Istanbulu med 10. in 16. avgustom, a je zaradi epidemije potekala po spletu. Na olimpiadi, ki je potekala v angleškem jeziku in v kateri je sodelovalo kar 47 držav, je Polona osvojila srebrno medaljo.

17. SEPTEMBER
Državno tekmovanje iz italijanščine
Peter Kogoj je dosegel 2. mesto v državi in prejel srebrno priznanje. Anet Hladnik in Natalija Petrič si delita 4. mesto in prejmeta bronasto priznanje.

24. SEPTEMBER
Državno tekmovanje iz latinščine
Srebrno: Urška Krumpak, Bronasto: Ana Poljšak, Miran Pregeljc

6. NOVEMBER
Državno tekmovanje iz logike
Srebrna priznanja so prejeli: Tija Vidmar, Ambrož Paljk, Tadej Vovk, Ana Poljšak in Aljaž Velikonja. Poleg srebrnih je še 11 dijakov prejelo bronasta priznanja.

12. NOVEMBER
Državno tekmovanje v robotiki
Na prvem CLIL prvenstvu v robotiki (projekt v povezavi z nemščino) je ekipa naše šole (skupaj z Osnovno šolo Škofljica; vsaka ekipa je bila po pravilih sestavljena iz SŠ + OŠ, ime skupne ekipe je bilo Zentral) zasedla prvo mesto. V ekipi so bili: Aljaž Velikonja Andraž Dimc, Jana Gorjan, Ajda Božič, Polona Boštjančič, Rene Turk  in Matic Kravos.

20. NOVEMBER
Državno tekmovanje iz sladkorne bolezni
Zlato: Tinkara Kobal, Srebrno: Jana Gorjan, Lara Kropej,

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Dan mladih 2024

V petek, 21. junija, se bomo v dopoldanskem času udeležili Dneva mladih, ki bo potekal v Ajdovščini.

Zaključna prireditev

Dijake, zaposlene, starše in vse prijatelje naše šole v petek, 21. junija, ob 17.00 prijazno vabimo v šolsko telovadnico na 

Podelitev spričeval

V petek, 21. junija, se bodo dijaki ob 16.00 zbrali v svojih matičnih učilnicah, kjer jim bodo razredniki podelili spričevala 

Poletne iskrice

Dijaški dom Škofijske gimnazije Vipava organizira izkustveno doživljajske dneve za učence od 7. do 9. razreda osnovne šole in sicer 

Izpitno obdobje

V času od četrtka, 27. junija, do torka, 2. julija, bo potekalo izpitno obdobje: dijaki lahko v tem času opravljate