Dijaki iz Škofijske gimnazije Vipava zastopajo mlade iz Slovenije v pogovorih o prihodnosti Evrope

IMG_7474

21. februarja ob 11.30 je dijake iz Škofijske gimnazije Vipava obiskal Primož Šporar, član Evropskega ekonomsko-socialnega odbora, da jih pripravi na dogodek “Vaša Evropa, vaš glas”. Gre za evropsko skupščino mladih, ki združuje 33 šol iz držav EU in iz držav kandidatk za vstop v EU v razpravi o prihodnosti Evrope. Sestala se bo 30. in 31. marca 2017 na sedežu EESO v Bruslju.

Primož Šporar je skupaj z dijaki in profesorjem pred marčevskim srečanjem pripravil odgovore na nekatera ključna vprašanja, s katerimi se Evropa sooča danes:

  • koristi, dosežki in neuspehi Evropske unije;
  • izzivi in priložnosti za Evropsko unijo;
  • prihodnost Evrope z vidika mladih Evropejcev in kaj bi oni storili za njeno izboljšanje.

G. Šporar je dijakom obrazložil, kako bo potekala razprava v Bruslju, jih seznanil z dejavnostmi EESO in jim pojasnil, na kakšen način EESP zastopa civilno družbo vse Evrope.

IMG_7475

Škofijska gimnazija Vipava je ena od 33 šol, ki so bile izbrane izmed 680 prijavljenih iz 28 držav članic in 5 držav kandidatk (Albanije, Turčije, Črne gore, Srbije in nekdanje jugoslovanske republike Makedonije). Dijaki bodo imeli priložnost članom EESO predstaviti svoja priporočila glede prihodnosti Evrope. Ob koncu dvodnevnega dogodka, bodo vsi dijaki glasovali za tri predloge, kako bi po njihovem mnenju lahko najučinkovitejše spremenili prihodnost Evrope.

Primož Šporar je član EESO (skupina raznih dejavnosti – III. skupina) od septembra 2016.

Povezava do fotogalerije.

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Advent 2023