Dijaka meseca marca

Elin Trobec iz 4. c – dijakinja meseca marca

Od 3 do 5 besed, ki te predstavijo. Ustvarjalna, organizirana, sproščena, nasmejana.

Na katerem področju se počutiš najbolj »doma«? Zelo domače, bi rekla, se počutim pri plesu, saj že 8 let treniram in tekmujem v hip-hop tekmovalni skupini pri plesnemu klubu ADC. Zadnji dve leti pa tudi učim skupino prve triade (1.‒3. razred). Znajdem se tudi na področju mode – rada spremljam spreminjanje modnih trendov in tudi sama včasih narišem kakšno idejo na list. Rada sem s svojimi idejami prisotna pri organizaciji kakršnih koli dogodkov; na šoli sem pripomogla k organizaciji šolskih plesov in letošnjega maturantskega plesa.

Izkušnja, ki ti je ostala v spominu? Ena izmed najlepših izkušenj, ki si jo bom zapomnila za vedno, je bila ekskurzija na začetku 4. letnika, na kateri sem se zaljubila v mesto Pariz.

Ali imaš življenjski cilj, ideal ali vsaj začrtano pot? Nimam še konkretnega cilja, vem pa, da želim v poklicu delati nekaj takega, kar bo razgibalo vsak dan. Vsekakor želim početi stvari, pri katerih bom lahko izkoristila svojo kreativnost in občutek za estetiko. Razmišljam o poklicu stilistke, kostumografinje, organizatorke dogodkov, modela … Če bom dobila priložnost, si od nekdaj želim tudi dela v tujini, in s tem hkrati izpolniti željo potovati.

Misel, ki je tvoje življenjsko vodilo? “Gradite svoje sanje, sicer vas bo nekdo najel, da zgradite njihove.” – Farrah Gray

Ambrož Paljk iz 4. b – dijak meseca marca

Od 3 do 5 besed, ki te predstavijo. Inovativen, razgledan, zabaven, ambiciozen.

Na katerem področju se počutiš najbolj »doma«? Rad sem na ribolovu ali v fitnesu. Všeč sta mi aktivnost in narava. V šoli sem uspešen pri naravoslovnih predmetih.

Izkušnja, ki ti je ostala v spominu? Oba nastopa na svetovnih prvenstvih v ribolovu z umetno muho z državno mladinsko reprezentanco. Na obeh sem ob količini novega znanja doživel pravo “razsvetljenje”. Spoznal sem tudi veliko ljudi z enakimi interesi, s katerimi ohranjam stike. V spominu mi ostaja tudi lanski nastop na podjetniškem tekmovanju mladih Popri, s katerim smo si priborili ekskurzijo na Norveško. Celotna izkušnja mi je pustila veliko navdiha in zagona za nadaljnji razvoj ideje.

Ali imaš življenjski cilj, ideal ali vsaj začrtano pot? Rad bi izkoristil svoj potencial in inovativnost. S sošolcem Davidom nameravava odpreti podjetje. Na svetu želim pustiti svoj pečat. Rad bi imel tudi družino.

Misel, ki je tvoje življenjsko vodilo? Sprejeti samega sebe pomeni napredovati do stopnje, na kateri se boš sprejel.

Prihajajoči dogodki

SIESC

Med sredo, 24. julijem, in torkom, 30. julijem, bo na šoli in v dijaškem domu potekal 68. mednarodni kongres SIESC.

Zaprtje šole v času počitnic

V času od petka, 26. julija, do nedelje, 18. avgusta, bo šola zaprta.

Teambuilding

V ponedeljek, 19. avgusta, bo za zaposlene na ŠGV organiziran teambuilding.

Izpitno obdobje

V času od torka, 20. avgusta, do torka, 27. avgusta, bo potekalo izpitno obdobje. Prijavite se v tajništvu šole.

Izobraževanje

V četrtek, 22. avgusta, bo za zaposlene na ŠGV organizirano izobraževanje.