Dijaka meseca decembra

Matic Lozej iz 1. a – dijak meseca decembra

Od 3 do 5 besed, ki te predstavijo: Zanimiv, zabaven, odgovoren.

Na katerem področju se počutiš najbolj »doma«? Rad imam biologijo in rad pojem.

Izkušnja, ki ti je ostala v spominu? Ko sem sodeloval v Slovenskem otroškem zboru in se veliko naučil o petju.

Ali imaš življenjski cilj, ideal ali vsaj začrtano pot? Trenutno si želim študirati farmacijo, saj me zanimata tako medicina kot mikrobiologija.

Misel, ki je tvoje življenjsko vodilo? Uživaj v trenutku in ne skrbi preveč.

Ema Černe iz 4. a – dijakinja meseca decembra

Od 3 do 5 besed, ki te predstavijo: Sem radovedna, ker me zanima veliko različnih stvari in vedno želim izvedeti kaj novega; kreativna; trmasta; rada pomagam; entuziastična, ker sem vedno za stvar in rada se lotim novih izzivov.

Na katerem področju se počutiš najbolj »doma«? Na glasbeno-umetniškem področju. V glasbeni šoli sem zaključila kitaro in zdaj igram še saksofon. Glasba mi veliko pomeni – igram in poslušam jo lahko več ur na dan, je moj način sprostitve, izražanja in odmika, k njej se zatečem »tako v dobrih kot v slabih dneh«. Zelo domače mi je tudi ustvarjanje s svinčnikom, risanje.

Izkušnja, ki ti je ostala v spominu? Na začetku šolskega leta smo se, v sklopu ekskurzije, v Parizu povzpeli tudi na Eifflov stolp. Razgleda ne bom nikoli pozabila. Mesto je tako veliko, da se mu sploh ne vidi konca. Z vsakim pogledom si se lahko ustavil pri nečem novem in zanimivem. Za vsakim vogalom je bilo presenečenje. Pri tem se zamisliš, kako majhni smo ljudje. En sam človek nima vrednosti v primerjavi z mestom, kaj šele s svetom, vesoljem. Kljub temu pa je prav človek ustvaril to ogromno betonsko gmoto brez narave in ji s tem prizadel veliko hudega.

Ali imaš življenjski cilj, ideal ali vsaj začrtano pot? V življenju bi rada potovala in odkrivala nove kraje, lepe kotičke sveta in pri tem začutila tamkajšnjo kulturo. Kot zdravnica bi se rada udeležila odprav in pomagala v ogroženih delih sveta, kot je Afrika. Mogoče bo prav medicina moja življenjska odločitev. Želim pa si, da bi vsa ta moja številna zanimanja znala uskladiti. Še vedno sem v razcepu, za kateri študij bi se odločila. Gotovo bodo v mojem vsakdanu tako glasba, likovna umetnost kot tudi medicina. Za vse to pa bom potrebovala res veliko časa 😉

Misel, ki je tvoje življenjsko vodilo? Delaj, kar imaš rad, in imej rad, kar delaš.

Ema se je izrazila prek svoje risbe.

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Naknadni rok

V ponedeljek, 10. junija, bo organiziran naknadni rok za dijake od 1. do 3. letnika. Prijavite se v tajništvu šole!

Matura iz NEM

V ponedeljek, 10. junija, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz nemščine.

Izmenjava

Od ponedeljka, 10. junija, do petka, 14. junija, bosta v okviru izmenjave z Nemčijo z nami dve dijakinji.

Šolski ples

V torek, 11. junija, bo od 19.30 dalje na šoli potekal še zadnji letošnji šolski ples.

ŠGVizija

Ekipa EPAS organizira ŠGVizijo, ki bo potekala od torka, 11., do četrtka, 13. junija, med glavnim odmorom – dobimo se