Dijaka meseca decembra

Matic Lozej iz 1. a – dijak meseca decembra

Od 3 do 5 besed, ki te predstavijo: Zanimiv, zabaven, odgovoren.

Na katerem področju se počutiš najbolj »doma«? Rad imam biologijo in rad pojem.

Izkušnja, ki ti je ostala v spominu? Ko sem sodeloval v Slovenskem otroškem zboru in se veliko naučil o petju.

Ali imaš življenjski cilj, ideal ali vsaj začrtano pot? Trenutno si želim študirati farmacijo, saj me zanimata tako medicina kot mikrobiologija.

Misel, ki je tvoje življenjsko vodilo? Uživaj v trenutku in ne skrbi preveč.

Ema Černe iz 4. a – dijakinja meseca decembra

Od 3 do 5 besed, ki te predstavijo: Sem radovedna, ker me zanima veliko različnih stvari in vedno želim izvedeti kaj novega; kreativna; trmasta; rada pomagam; entuziastična, ker sem vedno za stvar in rada se lotim novih izzivov.

Na katerem področju se počutiš najbolj »doma«? Na glasbeno-umetniškem področju. V glasbeni šoli sem zaključila kitaro in zdaj igram še saksofon. Glasba mi veliko pomeni – igram in poslušam jo lahko več ur na dan, je moj način sprostitve, izražanja in odmika, k njej se zatečem »tako v dobrih kot v slabih dneh«. Zelo domače mi je tudi ustvarjanje s svinčnikom, risanje.

Izkušnja, ki ti je ostala v spominu? Na začetku šolskega leta smo se, v sklopu ekskurzije, v Parizu povzpeli tudi na Eifflov stolp. Razgleda ne bom nikoli pozabila. Mesto je tako veliko, da se mu sploh ne vidi konca. Z vsakim pogledom si se lahko ustavil pri nečem novem in zanimivem. Za vsakim vogalom je bilo presenečenje. Pri tem se zamisliš, kako majhni smo ljudje. En sam človek nima vrednosti v primerjavi z mestom, kaj šele s svetom, vesoljem. Kljub temu pa je prav človek ustvaril to ogromno betonsko gmoto brez narave in ji s tem prizadel veliko hudega.

Ali imaš življenjski cilj, ideal ali vsaj začrtano pot? V življenju bi rada potovala in odkrivala nove kraje, lepe kotičke sveta in pri tem začutila tamkajšnjo kulturo. Kot zdravnica bi se rada udeležila odprav in pomagala v ogroženih delih sveta, kot je Afrika. Mogoče bo prav medicina moja življenjska odločitev. Želim pa si, da bi vsa ta moja številna zanimanja znala uskladiti. Še vedno sem v razcepu, za kateri študij bi se odločila. Gotovo bodo v mojem vsakdanu tako glasba, likovna umetnost kot tudi medicina. Za vse to pa bom potrebovala res veliko časa 😉

Misel, ki je tvoje življenjsko vodilo? Delaj, kar imaš rad, in imej rad, kar delaš.

Ema se je izrazila prek svoje risbe.

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Informativni dan

Zimske počitnice

Od ponedeljka, 19. februarja, do petka, 23. februarja, bodo zimske počitnice. V tem času bo šola zaprta.

Govorilne ure v februarju

V torek, 27. februarja, bodo od 17.00 dalje govorilne ure – prijavite se lahko v tajništvu.

Ogled predstave Zaprta vrata

V ponedeljek, 11. marca, si bodo dijaki ŠGV v Gledališču Koper ob 20.00 ogledali predstavo Zaprta vrata.