Dijaka meseca aprila

Ksenija Štrancar iz 3. a – dijakinja meseca aprila

Od 3 do 5 besed, ki te predstavijo: Odgovorna, kreativna, nasmejana in organizirana.

Na katerem področju se počutiš najbolj »doma«? Na področju glasbe, v pomoči in svetovanju ljudem ter pri izpeljavi dogodkov.

Izkušnja, ki ti je ostala v spominu? Več jih je, zagotovo je najbolj aktualna, ko smo se z Mešanim mladinskim pevskim zborom Srečko Kosovel udeležili mednarodnega tekmovanja v Italiji in prejeli 100 točk od 100. Zbor me uči dela v skupnosti in sem res vesela, da smo med sabo povezani in da so med nami sproščeni ter prijateljski odnosi, kar je žirija tudi začutila. Bolj osebna izkušnja pa bi bila organizacija glasbenega večera v Jolly Vipava bar&grill. To je bil moj prvi zares samostojni nastop, ki sem ga od začetka do konca izpeljala sama in skozi to izkušnjo sem se res veliko naučila o sebi in organizaciji
dogodkov. Rada sem tudi v družbi otrok; že več let sem kot animatorka sodelovala na oratoriju na Planini, letos pa sem dobila tudi novo vlogo – sem sovoditeljica. V sklopu animatorstva sem prejšnje leto organizirala Miklavževanje na Planini; nasmeški in veselje otrok nad Miklavžem in darili mi bodo za vedno ostali v lepem spominu.

Ali imaš življenjski cilj, ideal ali vsaj začrtano pot? Življenjski cilj mi je biti zadovoljna s svojim delom. Želim si, da bi v tem, karkoli bom že počela, uživala in bi me navdihovalo ter izpopolnjevalo. Želim si razgibanega dela, ki me bo iz dneva v dan postavljalo izven cone udobja in me s tem učilo novih lekcij. Zagotovo želim ostati povezana z glasbo, organizacijo dogodkov in biti v stiku z ljudmi.

Misel, ki je tvoje življenjsko vodilo? Bodi to, kar si, in dovoli si sanjati, ker sanje lahko postanejo resnične.

Bine Urh iz 3. a – dijak meseca aprila

Opis: Natančen, zagnan, velikopotezen in nepotrpežljiv ter posledično za vse neznosen.

Področje, na katerem se počutiš najbolj domače: Na vsakem področju, kjer se nekaj producira, torej imaš ob koncu dela nek izdelek, se počutim domače (ročne obrti, glasba, literatura, gradbeništvo, film, stripi, industrija …). Na kratko, rad fizično vidim rezultat svojega dela in sem usmerjen v smeri, kjer je to mogoče.

Zapomljiva izkušnja: Tu imam dilemo, ker je v stilu mojega življenja nemogoče živeti brez zapomljivih izkušenj. Zato ob takem vprašanju nobena ni dovolj posebna, da bi si zaslužila naslov moje najmočnejše izkušnje. Lahko bi bil eden od dosežkov, objektivnih ali osebnih, lahko bi bil eden od premnogih skorajšnjih primerov hudih poškodb ali celo smrti, lahko kaj povsem tretjega. Ampak kot pravemu Slovencu se mi zdi, da je tega naslova vreden edinole trenutek, ko sem stopil na sam vrh Slovenije, torej na goro Triglav, 4. septembra 2022 ob 6.17.

Življenjski cilj: Se izmojstriti v kar se da veliko veščinah, prioritete so seveda tiste, ki sem jih omenil v predhodno, definitivno pa nenehoma odkrivam nove ideje in raziskujem nova področja.

Življenjsko vodilo: Dva citata: »Devej, ejga, pa tut če zastonj.« »All we have to decide is what to do with the time that is given to us.« Oba imata zame precej podobno jedrno sporočilo: Izkoristi čas, kajti ko gre enkrat mimo, ni vrnitve nazaj.

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.30 

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.