Dan odprtih vrat 2023

V soboto, 9. decembra, se je na šoli odvil tradicionalni dan odprtih vrat, na katerem predstavljamo pouk, dejavnosti in dogodke, značilne za nas.

Uvodno predstavitev obiskovalcem je odprl domski band s pesmijo Zemlja pleše, člani benda so nato simpatično povezovali program.

S prijaznim nagovorom je obiskovalce sprejel gospod ravnatelj Vladimir Anžel, nato predsednica dijaške skupnosti Nika Mravlja ter podravnateljica Urška Doblehar. Povedali so, katere so osnovne poteze naše ustanove, za kaj se posebej zavzemamo, kako poteka naš pouk, katere dejavnosti ponujamo in zakaj je naša šola dijakom prijazna, dejavna …

Obiskovalci so lahko prisostvovali pri dveh urah pouka po svoji izbiri, nato so se v spremstvu dijakov – spremljevalcev sprehodili po šoli in se ustavili pri stojnicah, na katerih so dijaki predstavljali obšolske dejavnosti. Sodelovala je celotna šola, nekateri dijaki kot spremljevalci, nekateri na stojnicah in točkah, ki so si jih ogledali udeleženci, maturanti so ponujali palačinke, vsi drugi pa so sprejeli medse goste pri pouku.

Zainteresirani so se napotili še v dijaški dom, v katerem so nekateri osnovnošolci prenočili že v noči s petka na soboto. Tudi ta obisk je bil pester in gostje toplo sprejeti. Nekatere smo povprašali po prvih vtisih.

V šoli: Kakšen je bil tvoj/vaš prvi vtis, ko si stopila/ste vstopili v šolo?

Kaj bi še posebej izpostavili kot dobro? Morda kakšno stvar, ki ni opazna na prvi pogled?

V dijaškem domu:

Povprašali in zapisali: Neja Pisk, Neža Štremfelj in Martin Voje

Prihajajoči dogodki

Delavnica o EU

V sredo, 17. aprila, bomo aktivni v okviru EU tedna mladih. Na šoli bo Mladinski svet Ajdovščina v sodelovanju z 

Literarni natečaj

V četrtek, 18. aprila, se bomo udeležili literarnega natečaja, ki poteka pod geslom “Bodi pisatelj/pisateljica” – srečanje bo v Pionirskem 

Oddaja maturitetnih nalog

V četrtek, 18. aprila, je rok za oddajo maturitetnih seminarskih nalog.

Dan zemlje

V petek, 19. aprila, bodo dijaki 1. letnika v ovkiru pouka biologije obeležili Dan zemlje.

Čebelarstvo

V petek, 19. aprila, bodo dijaki 1. letnika v okviru pouka biologije in v sodelovanju z ROD Ajdovščina spoznavali svet