Adventni večer z Martinom Golobom, 2. 12. 2020

Na zasnežen decembrski večer smo se preko ZOOM aplikacije zbrali na pogovornem večeru. V svoji sredi smo gostili duhovnika, gospoda  Martina Goloba. Pogovor je moderirala Dijaška skupnost. Skozi sproščen pogovor smo se dotaknili marsikaterih tem, vendar je še veliko ostalo odprtega.

Vtis dijakinje:

V tem čudnem obdobju, ki ga trenutno preživljamo, nam malenkosti lahko popolnoma spremenijo naš vsakdan, tudi uro. Spremenijo v smislu, da se naenkrat po vsej negotovosti, ki nas obdaja, počutimo razumljene, slišane. Danes sem se po dolgem času spet počutila tako. Prijetno in sproščeno. Še sama ne vem, zakaj. Pogovor sem spremljala preko Zooma, a zdelo se mi je, kot da z Martinom sediva za mizo in se pogovarjava. Verjetno zato, ker sem kar malce pogrešala iskren in odprt pogovor.

Ljudje, ki so iskreni, odprti, mladi, a hkrati polni modrosti in življenjske energije, mi v življenju vedno predstavljajo veliko motivacijo, priložnost za osebnostno rast in ponovno vero v notranjo lepoto in veličino. Veliko mi pomenijo iskreni pogovori, ko je vsaka beseda slišana in sprejeta z odprtimi rokami in mislimi. Gospod Golob je oseba, ki s svojim nasmehom napolni srca vseh ljudi, ki ga poslušajo, z neizmerno toplino, občutkom sprejetosti in radosti. S svojo karizmo in iskrenostjo, kaže, da je vera nečim lepim, nečim, česar se nam ni treba bati ali od tega biti odmaknjeni. Ni ga strah izražati mnenja o marsičem, kar je navadno obravnavano z rahlo distanco. Ni ga strah priznavati, da je človek, iz mesa in krvi, in da je motiti se človeško. Razbija mite, v katerih so duhovniki prikazani kot nezmotljivi in popolni Božji služabniki. V njem je čutiti mladostniško igrivost, ki jo ravno zato še toliko bolj razume pri nas, mladih. Je oseba, ki jo lahko zelo hitro enačiš s najboljšim prijateljem. Meni, da je na svetu za ljudi.

Je človek, ki v sebi nosi VELIČINO. Kljub svoji človeški majhnosti, ki se je trdno zaveda, je hkrati – vsaj v mojih očeh – VELIK, saj sledi svojim občutkom, ki mu pomagajo izžarevati neverjeten čut za sočloveka in okolico.

Dragi Martin Golob, hvala, za Vašo veličino. Hvala za ta nepozaben večer, ki nam bo vsem zagotovo za vedno ostal v spominu.

Inge Novinc

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Zimske počitnice

Od ponedeljka, 19. februarja, do petka, 23. februarja, bodo zimske počitnice. V tem času bo šola zaprta.

Govorilne ure v februarju

V torek, 27. februarja, bodo od 17.00 dalje govorilne ure – prijavite se lahko v tajništvu.

Ogled predstave Zaprta vrata

V ponedeljek, 11. marca, si bodo dijaki ŠGV v Gledališču Koper ob 20.00 ogledali predstavo Zaprta vrata.