Navodila za portal mojaMalica

Aplikacija mojaMALICA omogoča prijavo, odjavo obrokov ter spremembo menijev preko spleta, mobitelov in tablic. Ko smo opravili registracijo, se lahko prijavimo v sistem mojaMALICA.

Za prijavo v sistem mojaMALICA vpišemo e-pošto, s katero smo se registrirali ter geslo, ki smo ga prejeli na

e-pošto.

Po kliku na »Prijava« vstopimo v sistem mojaMALICA, kjer lahko pričnemo z urejanjem prijav in odjav na obroke.

V primeru, da lahko urejamo za več koristnikov (učencev, dijakov,…), izberemo, za katerega koristnika želimo

urejati prijave in odjave na obroke.

mojaMALICA nam omogoča pomikanje po tednih naprej in nazaj s puščicami, označenimi na spodnji sliki.

S puščicami v desnem zgornjem kotu se lahko pomikamo za cel mesec nazaj in naprej. S klikom na »Danes« se vrnemo na tekoči teden.

V primeru, da se obroke koristi s karticami oz. ključi na kuhinjskem pultu, lahko spremljamo, ali so bili obroki prevzeti ali neprevzeti. V primeru, ko ne spremljamo prevzetih obrokov, pa se nam prikazuje, ali so obroki prijavljeni oz. odjavljeni.

Glede na pravilnik imamo do 20.00 možnost prijavljati, odjavljati obroke za naslednji dan ter izbrati želeni meni. Če za določen dan ne moremo več urejati obrokov, so možnosti »Odjavi«, »Prijavi« in »Izberi meni« obarvane sivo.

V primeru, da obroke lahko odjavljamo ali prijavljamo, pa sta možnosti »Odjavi« oz. »Prijavi« obarvani modro, možnost »Izberi meni« pa je obarvana črno.

Ko kliknemo na »Odjavi«, se spremeni status na »Odjavljeno«, gumb »Odjavi« pa se spremeni v »Prijavi«, da lahko obrok po želji ponovno prijavimo.

Ravno tako, kot smo odjavili obrok, ga lahko prijavimo. S klikom na »Prijavi« se status spremeni na

»Prijavljeno«, gumb »Prijavi« pa se spremeni v »Odjavi« za morebitno naknadno odjavo. Gumb Izberi meni

se obarva črno.

S klikom na »Izberi meni« lahko zamenjamo trenutno izbrani meni z meniji, ki so na voljo.

Možno je tudi odjaviti oz. prijaviti vse obroke za določen dan s klikom na »Odjavi dan« oz. »Prijavi dan«.

Če je eden od obrokov v dnevu odjavljen, ostali pa prijavljeni, potem ponudi samo »Prijavi dan« in lahko za hitro odjavo celotnega dneva najprej kliknemo prijavi (tisti obrok, ki je bil odjavljen postane prijavljen) in potem še »Odjavi dan«. Tak primer se lahko zgodi, če je že šola odjavila dijaka od malice, ker bo npr. športni dan, dijak iz dijaškega doma je pa zbolel in mu je potrebno odjaviti celoten dan.

Ko starši odjavljajo dijaka od prehrane v dijaškem domu, je potrebno odjaviti celoten dan: zajtrk, malico, kosilo, večerjo in evidenčni obrok DD, s katerim poskrbimo, da do računovodstva pridejo pravi podatki o obračunavanju oskrbnine. Posamezni obroki se lahko odjavijo za bolj ažurno pripravo hrane, vendar v oskrbnini ne bodo odšteti.

Če dijak zboli po 20. uri zvečer in odjava ni več mogoča, lahko, samo v primeru, da vam pripada subvencija iz strani ministrstva, napišete mail na malica@sgv.si in vam lahko subvencioniramo dopoldansko malico.

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Praznik sv. Nazarija

V sredo, 19. junija, se bomo v stolnici Marijinega Vnebovzetja udeležili slovesnega somaševanja duhovnikov ob prazniku sv. Nazarija.

Dan mladih 2024

V petek, 21. junija, se bomo v dopoldanskem času udeležili Dneva mladih, ki bo potekal v Ajdovščini.

Poletne iskrice

Dijaški dom Škofijske gimnazije Vipava organizira izkustveno doživljajske dneve za učence od 7. do 9. razreda osnovne šole in sicer