Evropa misli

V petek 24. marca smo se trije dijaki tretjega letnika v sklopu priprave na udeležitev pri dogodku ”Your Europe your say” v organizaciji Evropskega ekonomsko-socialnega odbora, pod vodstvom prof. Nataše Sever udeležili delavnice in razprave o aktualnih problematikah v Sloveniji in Evropski uniji, ki sta potekali v Hiši EU v Ljubljani.
Na delavnici smo se sodelujoči dijaki, študentje, osnovnošolci in mentorji srečali s predstavniki gospodarstva, izobraževalnih ustanov, kadrovskih agencij, podpornega okolja in projektov. V manjših skupinah so potekale diskusije na temo zaposlitve, kratkoročnih ukrepov za krepitev veščin mladih in upravljanja z lastno kariero. Poročevalci iz skupin so nato predstavnici ministrstva za šolstvo in ostalim predstavili svoje ugotovitve.
Po krajšem premoru je sledila razprava voditeljev o prihodnosti Evropske unije »EU 2.0 – Alternative nove Evrope«. Okrogla miza na kateri so sodelovali tudi predsednik Državnega zbora in evropski poslanci je bila zaznamovana z obeleževanjem 60 let podpisa Rimske pogodbe. Gostje so govorili o dogajanjih v uniji problemih s katerimi se sooča, o predlaganih rešitvah in o gospodarskih projektih, ki se bodo izvajali v prihodnosti.

Jure Ferletič

Prihajajoči dogodki

Sveta maša ob godu

V ponedeljek, 27. maja, bomo ob 10.00 obhajali sveto mašo ob godu blaženega Alojzija Grozdeta.

Večdnevna ekskurzija

Od srede, 29. maja, do sobote, 1. junija, bosta za dijake 1. in 3. letnika potekali večdnevni ekskurziji: prvoletniki se 

Matura SLO

V sredo, 29. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz slovenščine.

Matura PSI

V četrtek, 30. maja, bo za dijake 4. letnika potekala matura iz psihologije.

Sveto rešnje telo in kri

V četrtek, 30. maja, bomo obeležili krščanski praznik Svetega rešnjega telesa in krvi s sveto mašo, ki bo ob 9.30