Duhovna misel

Dva potočka. Dva izvira sta blizu skupaj privrela iz gore in se začela spuščati v dolino. Takoj pa sta zaslišala klice: »Dajta nam piti!« Tako so ju prosili mah, trava, rože in gorsko cvetje. Prvi potoček se za to ni zmenil, celo jezil se je nad njimi, ker so mu hoteli vzeti vodo. Zato pa ga mah ni pustil mimo, trava mu je s koreninami zaprla pot, grmički so ga prekrili in nazadnje je poniknil v zemljo.

Drugi potoček je bil bolj ustrežljiv. Vsem je dal piti svojo vodo in vsi so ga pustili teči naprej. Ob tem ko se je razdajal, pa je postajal vedno večji in močnejši. Rastline so ga imele rade in so pustile tudi drugim potočkom, da so se zlivali vanj. Tako je sčasoma postal velika reka in nazadnje pritekel do morja.

Ocean ga je kot oče sprejel vase in ga vprašal: »Kje pa je drugi potoček?« In zvedel je, da je postal močvirnat, blaten in smrdeč. Oče ocean je odgovoril: »Tâko je življenje. Tvoj bratec ni hotel nič od tega, kar je prejel, dati drugim. Življenje je darovanje. Zadržati zase – pomeni umreti.«  (Profesor Ulipispirus; založba Ognjišče.)

Aktualne objave

Prihajajoči dogodki

Govorilne ure v februarju

V torek, 27. februarja, bodo od 17.00 dalje govorilne ure – prijavite se lahko v tajništvu.

Tekmovanje iz kemije

V ponedeljek, 4. marca, bo potekalo šolsko tekmovanje iz kemije.

Glasbeni abonma

V ponedeljek, 4. marca, se bodo dijaki udeležili glasbenega abonmaja v Kulturnem domu Nova Gorica.

Predmaturitetni esej

V torek, 5. marca, se bodo dijaki 4. letnika preizkusili v predmaturitetnem eseju.

Športno srečanje

V četrtek, 7. marca, bo potekalo športno srečanje katoliških gimnazij Slovenije.