Če bomo zaživeli vsaj del sporočila, ki ga letošnje geslo nosi, nam bo v šolskih klopeh lepše!

Tudi letos smo pričeli šolsko leto z uvodno mašo, v nedeljo, 3. septembra, v Logu pri Vipavi. Maševal je g. Slavko Rebec, generalni vikar koprske škofije. V svoji pridigi je razmišljal o mnogih vidikih gesla letošnjega šolskega leta – soodgovornosti.

V ponedeljek, na prvi šolski dan, smo s »krstom« sprejeli v dijaško skupnost nove dijake. Vodili so ga dijaki 2. letnika, ki so z zanimivimi in zabavnimi igrami preizkusili pogum in iznajdljivost »fazanov«. V sredo pa so tretjeletniki tudi v dijaškem domu poskrbeli za program sprejema novih sostanovalcev v domsko skupnost. Upamo, da so prvoletniki sedaj že vsaj malo udomačeni na obeh lokacijah!

Naslednje dni smo se dijaki zagnali v novo šolsko leto. V roke smo prijeli pisala in zvezke, profesorji pa so pričeli s svojimi razlagami, pa tudi z raznimi obšolskimi dejavnostmi, kot je pevski zbor, evropski ambasadorji šolskega parlamenta, novinarski krožek … (Tole kratko poročilce je nastalo na prvem sestanku.) Člani novinarskega krožka želimo vsem dijakom uspešno novo šolsko leto!!!